Heb jij ook een goed idee?

Foto-expositie: De regenboog in zwart-wit

Soms is weten dat je niet alleen bent een hele geruststellende gedachte. Je herkennen in andermans verhaal kan in een onzekere periode verlichtend zijn. Foto-expositie ‘De regenboog in zwart-wit’ wil dat gevoel bij jongeren aanwakkeren.

„Ik had zo graag in de gangen van mijn middelbare school willen zien dat ik niet de enige was”, vertelde een oud-stagiaire aan ons in een gesprek. Hij is openlijk gay en legde ons uit dat hij zich soms alleen voelde in zijn zoektocht. Maar wat als je diversiteit in geaardheid naar de schoolgangen haalt?

Zo ontstond ‘De regenboog in zwart-wit’. Een expositie over verschillende relaties in alle mogelijke vormen die er zijn. Om zo het brede spectrum van liefde visueel te maken.

Fotograaf Erwin Vader legde vier verschillende koppels vast op de gevoelige plaat. Deze foto’s kregen een mooi plekje in de gangen van het Dalton College op vrijdag 11 december, oftewel Paarse Vrijdag! Sandra Pauëlsen interviewden de bijzonder openhartige stellen en schreef hun verhaal op. Lees de verhalen hieronder.

Thema: Paarse vrijdag
Resultaat: Een foto-expositie op het Dalton College Alkmaar
Fase: Afgerond