Heb jij ook een goed idee?

We are lonely too!

Door Corona kunnen we niet met onze vrienden afspreken of even naar de club gaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Je zit daar maar alleen op je kamer en je voelt je eenzamer dan ooit. Je bent in ieder geval niet de enige die zich zo voelt, enorm veel jongeren in Nederland voelen zich op dit moment eenzaam en hebben weinig vertrouwen in de toekomst. Deze eenzaamheid zorgt voor depressieve gevoelens en het geluk lijkt ver te zoeken.

Veel jongeren willen daarom graag in contact komen met nieuwe mensen, nieuwe doelen stellen, hun passie delen met anderen en vooral niet meer het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan. In deze tijden is het belangrijk om positief naar de toekomst te kijken, ondanks dat je op dit moment niet goed aan je toekomst kan werken. Maar hoe doe je dit dan? En het belangrijkste: hoe kan je er nou voor zorgen dat je je minder eenzaam voelt, ondanks dat je bijna niemand mag/kan zien?

We Are Lonely Too biedt jongeren uit Utrecht een hele mooie oplossing waardoor zij nieuwe mensen kunnen leren kennen, hun passie kunnen delen, met nieuwe mensen kunnen samenwerken en weer een doel krijgen in deze gekke tijd. 14 jonge schrijvers en illustratoren gaan samen en boek maken! Zelf verhalen schrijven en daar zelf weer illustraties bij maken. Even serieus, hoe vet is dat? Via onze instagram zijn zij met elkaar in contact gekomen en is er een Whatsapp groep opgezet, waarin iedereen kan praten over (gedeelde) passies.

Naast de groepsapp kwamen zij twee keer per week (elke maandag en vrijdag) met de groep bijeen via zoom, waarin ze praatten over hun toekomst(perspectieven) en hun doelen, ze brainstormden over hun boek en elkaar inspireerden. Dat deden ze niet alleen. Myrthe Spiteri van Blossom Books én Adriaan van Dis (ja, echt!) hebben toffe inspiratie video’s met tips gemaakt voor de jongeren om hen zo een hart onder de riem te steken.

De eerste druk
Elke jonge schrijver heeft vervolgens twee korte verhalen rondom het onderwerp eenzaamheid geschreven. Aan elke schrijver is een jonge illustrator gekoppeld, die op basis van het korte verhaal, een bijpassende illustratie maakte. Al deze verhalen vormen nu samen een prachtig boek dat, met hulp Drukwerk Online.nl ook écht is gedrukt én binnenkort op Bol.com te koop is! Daarnaast gaat Bol helpen met de promotie van het boek, hoe tof!

Om het boek komt ook een offline en online campagne gericht op alle jongeren in de stad, die als doel heeft om eenzaamheid uit de schaduw te trekken en zichtbaar te maken. Er zijn namelijk veel te veel jongeren eenzaam op dit moment! Om daar verandering in te brengen willen we alle jongeren in Utrecht (en uiteindelijk de rest van Nederland) gaan motiveren om hun alleen zijn of hun eenzaamheid ook in beeld of woord te delen. Als veel mensen dit gaan doen, zal het taboe langzaam verdwijnen!

Aan het boek is een online en offline campagne waarin Utrechtse jongeren opgeroepen worden om hun eenzaamheid ook in beeld te brengen. Zij kunnen een foto, filmpje of tekst posten op Instagram, ons daarin taggen en de hashtag #wearelonelytoo gebruiken. We starten met 20 ‘ambassadeurs’: jongeren die wij kennen en die de beweging online op gang helpen brengen. Vervolgens worden er 1200 flyers en stickers verspreid door Utrecht (gesponsord door drukwerkonline.nl), om zoveel mogelijk jongeren in Utrecht oproepen om mee te doen.

Het boek is binnenkort te koop, de link vind je dan hier! Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit boek en project, meld je dan hieronder aan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Thema: Eenzaamheid door Corona
Resultaat: Een zelfgeschreven boek, online én offline campagne!
Fase: uitvoeringsfase