Heb jij ook een goed idee?

Brieven van het brein

Jongeren en politiek een op het oog onmogelijke match. Al decennia lang proberen politici jongeren meer te betrekken bij de politiek. Wat nu als dat de totaal verkeerde denkwijze is en het juist de jongeren zijn die de politiek meer moeten betrekken. Dat is precies wat wij, Jonah, Gido, Ilse en Sanne deze Slimpact periode gaan doen.

Op dinsdag 16 maart zijn wij (Gido, Sanne, Jonah en Ilse) langs gegaan bij Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis, om hem meer dan 300 brieven met persoonlijke verhalen van jongeren te overhandigen. Wij hebben gemerkt dat jongeren zich tijdens corona totaal niet gehoord voelen en het mentaal heel zwaar hebben. Daarom zijn wij met groot succes een initiatief gestart op social media genaamd ‘Brieven van het brein’. Dit is een oproep aan alle jongeren om hun eigen verhaal met ons te delen. Op dit moment hebben wij via verschillende kanalen als ‘Lijm de zorg‘, Young Impact, ‘Wij Zijn Mind‘, ‘Club Next‘ en influencers als ‘Tering Teef‘ en ‘Coalitie Y‘ al meer dan 10.000 jongeren bereikt met onze persoonlijke oproep. Hiermee hebben wij meer dan 300 jongeren zo ver gekregen om hun verhaal persoonlijk met ons te delen. Deze brieven zijn wij op 16 maart persoonlijk bij Staatssecretaris Paul Blokhuis langs gaan brengen. 

Wij zijn dit initiatief gestart omdat wij vinden dat er door het huidige kabinet weinig tot geen rekening wordt gehouden met de mentale gesteldheid van jongeren. Dit blijkt ook wel uit het grote aantal brieven, al meer dan 300 in drie weken. Wij merken zelf dat het erg lastig is om te groeien in een tijd waarin iedereen opgesloten zit. Wij vinden dan ook dat er meer aandacht besteed moet worden aan de herkenning van dit probleem. Dit is onze manier om de politiek te betrekken bij jongeren.

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Resultaat: 304 brieven persoonlijk afgeleverd bij Paul Blokhuis
Fase: Afgerond

Thema: Politiek & Jongeren
Fase: realisatiefase