Heb jij ook een goed idee?

Young Woman Day 2021

Op 8 maart was het weer zover, de internationale dag van de vrouw. Een dag die grootst gevierd wordt op het Stedelijk Dalton College in Alkmaar. Vier leerlingen namen het heft in handen en organiseerden een online evenement voor alle vrouwelijke vierdejaars (150 meiden).

Het doel van Jip, Esra, Merel en Sanne is het samen brengen van alle vrouwelijke vierdejaars op één inspirerende middag die geheel draait om het vrouw zijn. Vrouwen die elkaar sterker maken en supporten. Een dag georganiseerd voor vrouwen, door vrouwen met vrouwen. Door de aangescherpte corona regels vond het evenement in zijn geheel online plaats via een livestream.

Young Woman Day 2021

Het programma werd live gestreamd vanuit het kantoor van STAD Alkmaar. Jip, Esra, Merel en Sanne (de organisatoren) praten de dag als professionele presentatrices aan elkaar.

Met bekende sprekers als o.a. influencer Roxanne Kwant, TEDxAmsterdamWomen oprichtster Marian Spier en vrouwelijke voetbal legende Rocky Hehakaija kreeg de dag een bijzondere lading. Om de meiden thuis geactiveerd te houden werden de sprekers afgewisseld met workshops kickboksen, huidverzorging en make up. Overkoepelend een groots succes en dat in tijden van corona.

Bekijk hier korte video’s van de livestream. Interview Sophia Blyden, Workshop Kickboksen, Interview Marian Spier en Interview Rocky.

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Resultaat: Een event voor 150 jonge vrouwen
Fase: Afgerond