Heb jij ook een goed idee?

Het Viraaljournaal

De wet. Wat weet jij daar eigenlijk van? Wist je dat 70% van de wet er is om jou te beschermen? Je rechten en plichten staan vastgelegd in de wet! Om de wet echt goed te kennen en begrijpen zou je deze jaren moeten bestuderen. Maar hier hebben jongeren helemaal geen zin in! Marco en Karlijn kwamen op het idee om het Viraaljournaal te maken!

Rechten en plichten
Iedere jongere heeft rechten en plichten. En iedere jongere is wel eens het overzicht kwijtgeraakt van wat zijn rechten en plichten zijn. Wat verandert er allemaal als je 18 wordt? Of waar heb je recht op als je huisbaas je zomaar het huis uit wilt zetten? Wat kan je doen als iemand jou bedreigd? Waar zijn al deze relevante onderwerpen te vinden in één overzicht? En hoe is dit toegankelijk voor jongeren?

Het Viraaljournaal
Karlijn, Marco en Deen kwamen met een geniaal idee; Het Viraaljournaal. Het Viraaljournaal is een 1 minuut journaal op TikTok. In elke aflevering wordt een thema rondom de rechten en plichten van jongeren belicht. TikTok is een breed platform waar veel jongeren uren op spenderen. Het Viraaljournaal wordt speciaal ontwikkeld voor TikTok. Het wordt een informatief maar ook een grappig en toegankelijk programma.

Instagram
Naast TikTok wordt er ook gebruik gemaakt van Instagram. Op Instagram worden de feiten uit de aflevering overzichtelijk op een rijtje gezet. Op deze manier kunnen jongeren gemakkelijk terugvinden wat hun rechten en plichten zijn.

Afronding
Marco en Karlijn hebben het Viraaljournaal met plezier opgenomen. Hun journaal zal voor altijd rondzweven in de algoritmes van TikTok. Wie weet wat hier nog mee gebeurt?!

Meer?
Nieuwsgierig naar andere innovatieve ideeën van jongeren? Check hier de verschillende projecten.

Thema: The Law