Heb jij ook een goed idee?

Street Art Festival

Maureen (20) doet al haar halve leven aan streetart. Zij wilt Alkmaar meer kleur geven, maar merkt dat hier in haar ogen veel te weinig aandacht voor is. ‘Zonde, want 3D street Art kan veel toevoegen aan het straatbeeld’.

Precies om deze reden wilt zij in Alkmaar het 3D street Art festival organiseren. Voor alle Alkmaarders en toeristen in Alkmaar die wel wat opschudding kunnen gebruiken. 

In de zomer van 2021 wilt zij de binnenstad van Alkmaar omtoveren tot een creatieve broedplek voor jongeren en iedereen die zich jong voelt. Het 3D street art festival wordt een route vol met 3D kunst door de binnenstad van Alkmaar. Hiermee verrassen we de Alkmaarders met gratis, toffe kunstwerken die ook nog is helemaal Instagram proof zijn. De kunstwerken worden live gemaakt door talentvolle jongeren op verschillende locaties in de binnenstad en de route wordt afgesloten met een spektakelstuk op een spraakmakende plek in Alkmaar, denk bijvoorbeeld aan het Canadaplein bij de Grote kerk. De route wordt aangevuld met muzikale jongeren die de Alkmaarders en de kunstwerken van straatmuziek voorzien. Tot slot wordt er aan de route een workshop 3D street paint gekoppeld. Deze wordt gegeven door Maureen zelf met als doel om mensen kennis te laten maken met deze vorm van kunst.

Aan de route willen een fotowedstrijd koppelen. Via een hashtag kunnen mensen hun mooiste. gekste, leukste foto’s plaatsen op Instagram (of Instagram story). De meest spraakmakende foto’s winnen leuke, creatieve prijzen!

Het 3D street Art festival heeft als doel andere jongeren te laten kennismaken met deze unieke kunstvorm. Door de kunst te brengen naar plekken brengen waar mensen al zijn, denk aan terrassen als HAL25, de Kade en Canadaplein, is het toegankelijk voor iedereen. De workshop heeft als doel om een groep jongeren te activeren om creatief te blijven door middel van street art. Tot slot wil Maureen de zomer in Alkmaar graag op een verantwoordelijke en creatieve manier tot leven brengen. Zo kunnen we ondanks Covid-19 toch genieten van kunst en cultuur.

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Fase: voorbereidingsfase