Heb jij ook een goed idee?

Heel Leiden bakt

Quarterlife crisis
Hoewel Nederlandse jongeren enerzijds tot de gelukkigsten in Europa lijken te behoren, nemen prestatiedruk en (keuze)stress toe en heeft de helft van de jongeren last van psychosomatische klachten.
STAD Leiden verzorgt daarom een creatieve uitlaatklep, die ook nog eens lekker smaakt én jou een goede houvast biedt in stressvolle tijden.
Namelijk; Heel Leiden bakt. Een workshop waar je andere jongeren ontmoet die zich in dezelfde situatie bevinden. Een dag gevuld met mindfulness, voedingsadvies en overheerlijke recepten.

Waarom bakken?
Bakken is goed voor heel veel dingen. Het triggered je creativiteit, wat ook weer goed goed is tegen stress. Veel mensen ervaren bakken echt als een uitlaatklep.
Je leert meer over de producten die je kunt gebruiken en waarom deze wel of juist niet gezond zijn. Je leert uit welke producten je op een gezonde manier energie kunt halen en je meer in balans laten voelen. Daarnaast is het een sociale bezigheid. Tijdens de bakworkshop ontmoet je andere jongeren die in soortgelijke situatie zitten en met soortgelijke problemen moeten dealen.
Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en begrip, wat ook weer bijdraagt aan een fijnere gemoedstoestand.

Wat nog meer?
Het blijft natuurlijk niet alleen bij een bakworkshop.
Heel Leiden bakt verzorgt een complete avond vol met mindfulness training, voedingsadvies, heerlijke recepten, een gezonde maaltijd en smoothies maken.
Hierdoor krijg jij een echte energie boost en beschik je over de tools die jou in de toekomst op een leuke en gezonde wijze, een creatieve uitlaatklep bieden.
Natuurlijk doen we dit niet alleen. Wij schakelen hulp in van echte professionals. Voor de recepten en het voedingsadvies vragen wij een voedingsdeskundige en de mindfulness workshop wordt gegeven door een professional.
De bakworkshop wordt gegeven in de keuken van de Leidse hotstpot; De Buurt.

De eerste workshop werd gegeven op woensdag 29 september.
Dit was een groot succes! Heerlijke taarten en blije deelnemers.
Stay tuned voor de volgende editie!

Thema: Quarterlife Crisis