Heb jij ook een goed idee?

Cultuur cowboys

Dat er genoeg talent rondloopt in Alkmaar weten we. Dichters, theatermakers, dansers, changemakers, muzikanten; allemaal hebben ze wel is aangeklopt bij STAD, voor een tof project. Een succesvol project. Toch bleef het vaak bij een project. De stap van project naar onderneming is voor veel jongeren toch vaak een grote horde. Met Cultuur Cowboys gaan wij deze horde verkleinen door gemotiveerde jongeren langs te laten gaan bij gevestigde culturele top ondernemers (Go and See’s). Jongeren zijn het meest gemotiveerd en bereid te leren tegenover hun helden. Niet alleen krijgen zij de ultieme kans om nieuwe dingen te leren, ook is het een mooie mogelijkheid om in een korte tijd hun netwerk flink te verbreden.

De eerste editie gericht op de muziekindustrie vond plaats op 23 september.
Samen met 10 jonge muzikanten en jongeren die in de muziekindustrie willen werken gingen wij langs bij een aantal bigshots uit de muziekindustrie. Bekijk hieronder de aftermovie en het programma.

Het programma zag er als volgt uit.

11:00 uur

Meet up met Helene Koekoek, in Hilversum 

Marketing & Projectmanager bij 8ball Music en Dino Music.
Helene doet de marketing voor artiesten als Maan, Davina Michelle, Di-rect        en Dotan. Zij gaat ons alle ins en outs vertellen over het juist promoten van        een artiest en de tools voor een lange en succesvolle carrière. Daarnaast behandelen we hier het hele label gedeelte en uitbrengen van muziek. 

13:00 uur

Meet up met Kenneth Hen, in Amsterdam 

Branding & Project coordinator bij Top Notch 
Kenneth Hen, is de man achter de grote branding campagnes van artiesten        als Boef, Typhoon en Froukje. Samen met de jongeren gaan wij hier kijken        naar je eigen branding als artiest. Hoe zorg jij dat jij interessant wordt voor        je doelgroep en benader je die doelgroep precies. Ook gaan wij kijken naar        hoe geld te verdienen buiten optredens en streaming.

16:00 uur

Meet up met Marius van Reeuwijk, in Alkmaar  

Marius, wordt ook wel de Spotify promotor van Nederland genoemd. Hij heeft succesvolle releases gedaan van de grootste der aarden. Verder is hij de manager van rapper Yung Nnelg. Met Marius gaan wij de hele achtergrond achter Spotify bespreken. Hoe zorg jij er nu voor dat jij in die gewilde playlist komt. 

17:00 uur

Meet up met, Tobias Huveneers en Marianne Braak, in Alkmaar.

Tobias is de hoofd live boeker van Podium Victorie en Marianne de marketing manager van Podium Victorie. Bij podium Victorie krijgen wij een rondleiding door het pand en gaan wij in gesprek over het opzetten van een tour. Hoe zorg je voor boekingen, hoe benader je een boeker en hoe zorg je dat je daadwerkelijk kaarten verkoopt.

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Resultaat: De eerste 10 jongeren hebben een zeer inspirerende dag gehad. Connecties zijn gelegd en de eerste volgende stappen binnen hun jonge carriere zijn gezet. To be continued.
Fase: Realisatie