Heb jij ook een goed idee?

Youth Pride Poster Campagne

Op maandag 11 oktober kleurt Alkmaar weer in de kleuren van de regenboog. Jaarlijks wordt de acceptatie van de LGBTQ+ community internationaal gevierd met ‘Coming out dag’. Daan Hin kwam bij STAD omdat hij na een jaar vol corona maatregelen weer iets wilde doen vanuit de jongeren beweging van Pride Alkmaar. Om de acceptatie van de LGBTQ+ gemeenschap opnieuw goed onder de aandacht te brengen bedacht hij een Pride poster campagne.

Een foto tentoonstelling met portretten en achterliggende verhalen over kleurrijke LGBTI+ personen uit Alkmaar. Met de fototentoonstelling hoopt hij dat jong en oud zichzelf herkent in de kleurrijke figuren op de poster. Door meer informatie te geven wilt hij meer begrip brengen voor de LGBT+ gemeenschap. Hij hoopt met de campagne LGBTQ+ jongeren meer met elkaar in contact te brengen en hierdoor een stukje eenzaamheid op te heffen.

De foto tentoonstelling is van 11 oktober tot en met 18 oktober te zien op de paardenmarkt midden in het centrum van Alkmaar.

De QR code op de poster linkt bezoekers door naar de website van COC Noord-Holland waar meer informatie te vinden is over de LGBTI+ gemeenschap en de achterliggende verhalen. Dit zodat de voorbijgangers die een connectie zoeken of die extra hulp kunnen gebruiken het lokale netwerk kunnen vinden.

Op 11 oktober werd de tentoonstelling feestelijk geopend door wethouder Elly Konijn. Bekijk hier de video van de opening

De tentoonstelling is opgezet met hulp van COC Noord-Holland, Gemeente Alkmaar, Pride Alkmaar, Bob Angelo Fonds en Ik ben geweldig fonds.

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Fase: Afgerond
Resultaat: In totaal verwachten wij dat meer dan 10.000 mensen de tentoonstelling zullen zien.