Behind trapped youthHeb jij ook een goed idee?

Behind Trapped Youth

Behind trapped youth – In het afgelopen jaar is schokkend veel nieuws over jeugdcriminaliteit. Zo heeft heeft een 15 jarige jongen een meisje van 14 neergestoken in Rotterdam. Een 12 jarige een leeftijdsgenoot gestoken en beroofd. En zijn er drie tieners veroordeeld met een poging tot doodslag in Zeeland. Een moord die ons allemaal recent heeft opgeschrikt was die op Peter R. de Vries. De moordenaar was maar 21 jaar op dat moment. 

Raffi, Shakira en Andre willen jongeren bewust maken van hoe de criminele wereld in elkaar zit, hoe de situatie in een jeugdgevangenis is en hoeveel impact dit kan hebben op hen en de omgeving. Zo hopen ze dat de jongeren elkaar en zichzelf motiveren om niet de stap te nemen het criminele circuit in te gaan. 

Behind Trapped Youth
Ondermijning is tegenwoordig een groot maatschappelijk probleem en start vaak in de tienerjaren van de jongeren. Ondermijning houdt in dat jongeren worden beïnvloed door de daden van criminelen binnen de samenleving en zo de criminele richting in gaan. Het project Behind Trapped Youth maakt jongeren bewust van hoe de criminele wereld in elkaar zit, hoe de situatie in een jeugdgevangenis is en hoeveel impact dit kan hebben op hen en de omgeving. 

Campagne
Behind Trapped Youth wordt opgezet om het verhaal van de jongeren in de gevangenis naar buiten te brengen.De campagne ziet als volgt uit: er worden interviews gehouden met de jongeren om zo achter de verhalen te komen die er bij de jongeren spelen. Vervolgens komen die op een speciale site waarop al de persoonlijke verhalen van de jongeren komen te staan.

Om deze verhalen zoveel mogelijk naar buiten te brengen worden er aansprekende posters en stickers designed en overal opgehangen in de stad, scholen en jongerenplekken. Op deze posters en stickers staan quotes van de jongeren en QR-codes die de de lezer naar de site brengt waar zij al de interviews kunnen vinden.

Beïnvloeden
Het doel van dit project is om de omstandigheden binnen een jeugdgevangenis aan het licht te brengen en hoe de jongeren daar belanden. Door een beeld en verhaal te koppelen aan de jongeren in de gevangenis wordt het voor de jongeren buiten de gevangenis een stuk persoonlijker en wellicht herkenbaarder. De jongeren Andre, Raffi en Shakira hopen dat met deze verhalen jongeren en ook hun opvoeders worden geraakt zodat het ze een positieve manier gaat beïnvloeden. 

Hou onze Insta in de gaten voor updates. Zie hier ook onze toffe nieuwe promovideo.

Thema: Ondermijning