Heb jij ook een goed idee?

Cultuur Cowboys Art editie

Dat er genoeg talent rondloopt in Alkmaar weten we. Dichters, theatermakers, dansers, changemakers, muzikanten; allemaal hebben ze wel is aangeklopt bij STAD, voor een tof project. Een succesvol project. Toch bleef het vaak bij een project. De stap van project naar onderneming is voor veel jongeren toch vaak een grote horde. Met Cultuur Cowboys gaan wij deze horde verkleinen door gemotiveerde jongeren langs te laten gaan bij gevestigde culturele top ondernemers (Go and See’s). Jongeren zijn het meest gemotiveerd en bereid te leren tegenover hun helden. Niet alleen krijgen zij de ultieme kans om nieuwe dingen te leren, ook is het een mooie mogelijkheid om in een korte tijd hun netwerk flink te verbreden.

De tweede editie gericht op de kunstindustrie vond plaats op 18 december. Samen met 15 jonge kunstenaars zijn wij in gesprek en aan de slag gegaan met verschillende kunstvormen. Naast praktische tips om jezelf als kunstenaar te ontwikkelen gingen de jonge kunstenaars gelijk met een kleine expositie aan de slag. Bekijk hieronder de aftermovie en het programma.

Het programma zag er als volgt uit.

11.00 uur. Verzamelen bij SLASH. Kennismaking deelnemers. Hierna starten we de dag met een presentatie van Gerben Hermanus. Hij is fulltime kunstenaar en begeleidt na zijn praatje ook de workshop.

11.30 uur. Starten met de workshop “Teken aan de wand” guerrilla kunst maken. Gerben Hermanus geeft meer toelichting op buiten kunst en tekens die vaak worden gebruikt in de openlucht. Communicatie en kunst verweven laten raken.

12.30 uur. Tweede spreker, Ramon Bruin.

Ramon Bruin is bekende kunstenaar uit Alkmaar. Hij is vooral bekend om zijn 3D tekeningen. In 2012 kreeg hij wereldwijde erkenning voor zijn eigen unieke stijl genaamd ‘Optical Illusionism’. Sindsdien is zijn kunst in meer dan 70 landen getoond.

13.30 uur. Derde spreker, Ronald Boom.

Ronald boom is een opkomend talent in de kunstwereld. Hij werd vanuit de Rietveld Academie geselecteerd voor de prestigieuze ‘Best of Graduates’ selectie. Hiermee kreeg hij met zijn expressionistische werk gelijk een eigen expositie en maakt hij met zijn kunst een tour door Nederland.

14:00 Hierna werd er door de jonge kunstenaars verder gewerkt aan hun eigen guerilla kunstexpositie.

14:15 Werken op canadaplein installeren, en kleine openingsact.

14:30 Einde

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Resultaat: 15 jonge kunstenaars hebben een zeer inspirerende dag gehad. Connecties zijn gelegd en de eerste volgende stappen binnen hun jonge carriere zijn gezet. To be continued.
Fase: Realisatie