Heb jij ook een goed idee?

BMX JAMM Alkmaar

De corona regels maakte het voor veel jongeren lastig om te sporten. Zeker voor de jongeren die geen vaccinatie wilde halen. Sportclubs mochten zij niet naar binnen en voor veel sportevenementen kregen zij geen toegang. Dit vond Meggy Brandjes ontzettend jammer om te zien. Maar direct ook een mooie kans om haar lievelingssport BMXen onder de aandacht te brengen.

Ze nam het heft in handen en belde de grootste fietswinkel van Nederland ‘Soulcycle‘ op om een samenwerking aan te gaan. Zij waren gelijk ontzettend enthousiast en wilde meehelpen. Met een toffe sponsor aan boord ging Meggy verder met haar project. Ze verzamelden een groep vaste bmx’ers om een route te maken door heel Alkmaar. De vetste spots werden uitgekozen, er werd een overkoepelende planning voor de dag gemaakt en de wedstrijdelementen werden bedacht. Soul Cycle was bereid om een aantal toffe prijzen te sponsoren en een aantal leen fietsen te lenen. Hierdoor konden ook jongeren die nog nooit gebmxt hadden mee doen.

Om te zorgen dat Meggy de begeleiding niet alleen zou moeten doen kreeg zij hulp van Twan, die samen met haar de dag in goede banen leidde.

Op Vrijdag 28 januari was het zover. Een grote groep jonge bmx’ers verzamelde zich om 13.00 uur op het Canadaplein. In totaal fietste de groep van 35 bmx’ers langs 6 verschillende spots om te eindigen in skatepark Oudmeer. Hier ontvingen alle bmx’ers pizza en RedBull en werden de prijzen verdeelt. De BMX’ers waren ontzettend enthousiast en een zomer editie wordt al volop gepland. Een op stap naar een jaarlijkse BMX StreetJamm. Helemaal mogelijk gemaakt door Meggy Brandjes.

Bekijk hier de vette aftermovie van de eerste Alkmaarse BMX STREET JAMM.

Resultaat: Een ontzettend toffe dag voor meer dan 35 BMX’ers. En de eerste BMX Street Jamm in Alkmaar.
Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!