Heb jij ook een goed idee?

Lasertag

Hidde vond het ontzettend vervelend dat tijdens de corona periode al zijn mogelijkheden om te sporten één voor één werden. Hij mocht niet meer naar de voetbalclub en ook de sportscholen bleven dicht. Alleen op school kon er nog gesport worden. Samen met een aantal vrienden bedacht hij toen om dan zelf maar een vette activiteit op scholen te gaan opzetten.

Hij klopte bij STAD aan en zo ontstond het idee om een groots lasergame toernooi te gaan organiseren. Hij benaderde verschillende middelbare scholen die direct enthousiast waren. Het idee kreeg meer vorm en samen met de scholen werd besloten dat er ruimte was om het toernooi in de week voor de kerstvakantie uit te gaan voeren.

Verspreid over verschillende dagen werden er voorrondes voorbereid en een hoofdtoernooi op de vrijdag. Hidde kon in samenwerking met het fonds SummerGames 24 laserguns aanschaffen. En R&D events zorgde voor een vette lichtshow tijdens het toernooi. De voorbereidingen waren in volle gang toen de corona regels last minute opnieuw verzwaard werden. Helaas kon het toernooi hierdoor niet doorgaan.

Hidde baalde hier natuurlijk flink van, maar herpakte zich in het nieuwe jaar direct en vond twee middelbare school bereid om de lasergame wedstrijden in de gymlessen te verpakken. De leerlingen vonden het een ontzettend vette ervaring. Hier kun je de aftermovie van de lasergame wedstrijden bekijken.


Hidde is alweer plannen aan het maken om toch een groot toernooi te organiseren. To be continued dus!

Resultaat: Verschillende kleine lasergame evenementen voor in totaal bijna 100 leerlingen.
Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!