Heb jij ook een goed idee?

Speed daten on ice

De wereld is langzaam weer aan het open gaan. Maanden lang hebben jongeren opgesloten gezeten op hun kamer. Zonder mogelijkheden om nieuwe jongeren te ontmoeten. Gido Dirkmaat, sinds een maand single, bedacht hier iets origineels op. Speed daten op de ijsbaan.

Voor veel jongeren is überhaupt nieuwe mensen ontmoeten al lastig, laat staan op een date gaan. Precies om deze reden leek het Gido een goed idee om het daten en een activiteit samen te brengen. Speed daten on ice was geboren.

Wat houdt het in?

Speed daten, dus in één middag kort met verschillende andere op date. Maar dit keer niet saai zittend aan een tafel, nee schaatsend en wel je dates de hemd van het lijf vragen. Via Instagram konden jongeren zich aanmelden en werden vervolgens aan de hand van verschillende kenmerken ingedeeld in dates. Met deze dates gingen zij steeds ongeveer 5 minuten een aantal rondjes schaatsen op de ijsbaan. Hierbij kregen zij elke ronde verschillende leuke vragen mee om het ijs te breken en het gesprek vlot op gang te brengen.

Na een 6 dates was het speed date gedeelte klaar en was het tijd voor een kleine borrel en kon er vrij geschaatst worden. Het moment om met de leukste dates nog eens nader contact te zoeken.

Het speed date evenement vond plaats op zondag 13 februari bij ijsbaan de Meent in Alkmaar. In totaal hebben 46 jongeren zich opgegeven. 23 meiden en 23 jongens werden ingedeeld in 6 leuke dates. De datum was de dag voor Valentijnsdag waardoor het event veel publiciteit heeft ontvangen. Bekijk hier de reportage die NH Nieuws maakte. Daarnaast was de reportage te zien op het landelijke NOS Journaal. Door deze media aandacht kwamen er veel aanvragen binnen voor een volgende editie. Deze wordt as we speak op poten gezet. To be continued!

Bekijk hieronder ook de vette aftermovie die Gido maakte.

Resultaat: Een ontzettend toffe dag voor meer dan 45 jongeren. En aankomende nieuwe speed date evenementen.
Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!