Heb jij ook een goed idee?

GET TO WORK

Hét platform waar jongeren en bedrijven elkaar ontmoeten op een laagdrempelige manier. Jongeren vinden hier hun perfecte (bij)baan en bedrijven komen snel en makkelijk aan personeel.

Waarom
Je hebt het vast wel gezien in de stad; overal zie je posters en uithangborden dat er personeel wordt gezocht. Met name in de horeca, evenementenbranche en retail. In deze sectoren waren voor de Corona crisis namelijk veel jongeren werkzaam. Doordat zij hun baan verloren gingen ze elders opzoek naar werk. Denk aan de GGD, teststraten, bezorgdiensten en klantenservice.
Nu alles weer open is, kampen veel bedrijven met een personeelstekort. Er zijn meer banen dan zoekenden. Veel jongeren die voorheen een bijbaantje hadden in bijvoorbeeld de horeca, zijn nu afgestudeerd.
Het is dus lastig om nieuw personeel te vinden aangezien de banen voor het oprapen liggen.

Wat
Via Get to Work vind je in no-time een bijbaan die bij je past.
Op de Instagram pagina vind je korte en pakkende video’s, van bedrijven uit verschillende branches. In de video’s wordt een beeld geschetst van hoe het er bij het desbetreffende bedrijf aantoe gaat. Zoals sfeerbeelden van de werkvloer en korte interviews met het team. De bedrijven krijgen zelf de kans om een invulling aan deze video’s te geven die de organisatie goed weergeeft.
Jongeren scrollen toch al uren per dag op hun telefoon, dus waarom niet ook om werk te vinden?

Op dit platform krijg je super makkelijk en snel een goed beeld van een bedrijf. Zonder dat je er langs hoeft te gaan wat veel tijd in beslag neemt, krijg je direct een indruk of het bedrijf bij je past.
Op het TikTok account @gettoworkleiden vind je leuke en grappige video’s van het team. Deze video’s zijn nu al goed bekeken en er komen elke dag meer views bij!

Met wie werken we samen?
Inmiddels heeft Get to Work al meer dan 20 partners in Leiden en omgeving. Hier komen er wekelijks nog meer bij! Bijvoorbeeld alle restaurants in Leiden van Rebel Horecagroep, de Kikiclub, snackbar de Herenstraat en meer.
Daarnaast is Get to Work zich gaan richten op andere branches waar een groot personeels te kort is. Een voorbeeld hiervan is de zorg. De komende weken staan er bij verschillende zorginstellingen afspraken op de planning.
Het plan is om de komende tijd uit te blijven breiden in Leiden naar andere sectoren bijvoorbeeld de evenementenbranche. Daarna misschien zelf naar andere steden in Nederland.
Één ding is zeker, er is genoeg werk te doen dus Get to Work!

Get in touch
Natuurlijk moet het ook makkelijk blijven om via Get to Work met een bedrijf wat je leuk lijkt in contact te komen. Dit kan heel makkelijk doordat onder de filmpjes van de bedrijven de contact gegevens komen te staan. Zo kun je direct solliciteren of in contact kunt komen. Zó laagdrempelig was het vinden van een bijbaan nog nooit. Gigantische vacaturebanken afzoeken, langsgaan, bellen en CV’s versturen is vanaf nu verleden tijd.

Challeges
Een extra toevoeging aan het platform zijn de challenges. Get to Work gaat de komende tijd aan de slag om dit te realiseren.
De challenges zijn een wedstrijd tussen verschillende teams. Jongeren kunnen zich hiervoor aanmelden en een middag mee doen. Daarnaast kunnen bedrijven die het leuk vinden, de jongeren in real life een kijkje op de werkvloer te bieden.
Dit gebeurd door middel van challenges. Denk aan het perfecte biertje tappen in een kroeg, de beste Hema-hotdog maken of het snelst spiegelen in de supermarkt. Het team dat de challenges het beste uitvoert, wint een dikke prijs van één van de deelnemende bedrijven.
Daarnaast krijgen de bedrijven tijdens de challenges de kans om een korte pitch te geven waarom nou juist dáár werken zo leuk leuk is en zorgt hopelijk voor meer sollicitaties.

Mee doen?
Houd de Instagram pagina in de gaten of stuur ons een DM!