Heb jij ook een goed idee?

Shuffle workshop

Op zaterdag 9 en zondag 10 april sloegen Shuffle en STAD Alkmaar de handen ineen voor een heuse reeks aan bootcamps voor jonge enthousiaste creatievelingen.

Stichting Shuffle is hét jongerenplatform voor mening en creatief talent in Alkmaar. Bij Shuffle draait het niet om de kijkcijfers, maar om inhoud, talentontwikkeling, verbinding en ontmoeting. Niels en Maxime van Shuffle merkte dat het afgelopen jaar de aanwas van jonge reporters terug liep. Zij kwamen bij STAD om samen te kijken hoe wij een nieuwe groep jonge reporters bij Shuffle konden betrekken. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste ShuffleXSTAD Bootcamp was een feit.

In samenwerking met bibliotheek Kennemerwaard werden op zaterdag 9 en zondag 10 april meerdere experts uitgenodigd voor een workshop op het gebied van fotografie, video maken interviewen.

De bootcamp fotografie werd uitgevoerd door Martijn Voorhout van Voorhout Fotografie. Hij leerde een groep van 15 jonge fotografen de fijne kneepjes van het vak. Om vervolgens natuurlijk zelf ook direct aan de slag te gaan. De bootcamp was gericht op het maken van profiel foto’s en het kiezen van de juiste posities.

De bootcamp video maken werd gegeven door videolab Alkmaar. Samen met de jongeren gingen zij na een korte uitleg direct aan de slag met het maken van een eigen korte speelfilm. Hierbij kregen alle deelnemers om de beurt één bepaalde rol. Van het verzorgen van het licht, tot de regisseursrol of een stukje productie alle rollen kwamen langs.

De laatste bootcamp werd verzorgd door Senna Brammer. Zij lieten de jongeren in groepjes van 2 elkaar interviewen. Na een korte voorbeeld sessie kregen de jongeren de opdracht om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. En kregen zij handvatten om echt een lijn in een interview te houden. Een spannende ochtend, maar ontzettend leuk en leerzaam.

Een lang weekend vol met leerzame onderwerpen en uiteindelijk vijf nieuwe shuffle talenten aan boord.

Resultaat: Een weekend vol bootcamps met in totaal 40 deelnemers en vijf nieuwe Shuffle talenten.
Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!