Heb jij ook een goed idee?

Openlucht concerten

Jonah kwam bij STAD binnen met het idee voor een openlucht concert in Alkmaar. Hij vond dat er sinds de corona veel te weinig evenementen werden georganiseerd voor jongeren. Hij is zelf een frequent concertbezoeker en vond het ontzettend jammer dat hij altijd naar Amsterdam of Utrecht moest om een tof concert te bezoeken. Daarnaast leek het hem heel vet om zelf een eigen concert te kunnen opzetten en zelf de artiesten te kunnen boeken.

Zo gezegd zo gedaan! Dat zou je denken. Helaas bleek het toch best lastig om in de buitenlucht een concert te organiseren in de binnenstad. Voor veel plekken heb je een vergunning nodig, of is het überhaupt niet mogelijk om iets te organiseren. Toen kwam Jonah in contact met het kruithuisje. Zij vonden het een ontzettend cool idee en wilde wel mee helpen. Toch was er toen nog één probleem te verhelpen, de geluidsoverlast die met een openlucht concert wordt veroorzaakt. Jonah is creatief gaan nadenken en bedacht een openlucht concert, maar dan een silent disco editie. Het concert in de openlucht al luisterend via een koptelefoon. In samenwerken met R&D Events is Jonah vervolgens gaan kijken naar de mogelijkheden van zijn idee. Dit bleek met een kleine omweg goed mogelijk en al snel was iedereen enthousiast.

Jonah fixte via het ‘Ik Ben Geweldig’ fonds een kleine subsidie om de eerste act te boeken. Niemand minder dan ‘The Voice of Holland’ finalist ‘Inge Lamboo‘ was bereid voor een klein bedrag op te komen treden. Aangevuld met lokaal talent ‘Anneleen‘ was het programma compleet. Bekijk hieronder de promo video voor het openlucht concert.

Op 7 mei was het zover, de eerste editie van het openlucht concert. Het was een ontzettend mooie en toffe dag! De koptelefoons werkte goed en dat maakte de concerten ontzettend intiem.

In totaal was het met een kleine 70 bezoekers een gezellige middag en twee prachtige concerten. Jonah is op dit moment in gesprek om het concept verder uit te bouwen. Het Kruithuisje wilt hier ontzettend graag mee door. Houd de pagina van Openlucht Concert Alkmaar dus in de gaten!

Resultaat: Openlucht concert bij het Kruithuisje in Alkmaar. Totaal 50 bezoekers en drie vrijwilligers.
Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!