Heb jij ook een goed idee?

3D Streetart Festival

Maureen (20) doet al haar halve leven aan streetart. Zij wilt Alkmaar meer kleur geven, maar merkt dat hier in haar ogen veel te weinig aandacht voor is. ‘Zonde, want 3D street Art kan veel toevoegen aan het straatbeeld’.

Precies om deze reden wilt zij in Alkmaar het 3D street Art festival organiseren. Voor alle Alkmaarders en toeristen in Alkmaar die wel wat opschudding kunnen gebruiken. 

In de zomer van 2021 wilde zij de binnenstad van Alkmaar omtoveren tot een creatieve broedplek voor jongeren en iedereen die zich jong voelt. Het 3D Streetpaint festival zou een route worden vol met 3D kunst door de binnenstad van Alkmaar. Hiermee wilde zij Alkmaarders verrassen met gratis, toffe kunstwerken die ook nog is helemaal Instagram proof zijn. De kunstwerken zouden live worden gemaakt door talentvolle jongeren op verschillende locaties in de binnenstad. Ook zou de route worden aangevuld met muzikale jongeren die de Alkmaarders en de kunstwerken van straatmuziek zouden voorzien. Helaas gooide Corona roet in het eten. Gemeente Alkmaar was in eerste instantie ontzettend geïnteresseerd. Helaas zagen zij het plan onder de huidige maatregelen toch niet voor zich. Dit was een ontzettende domper voor Maureen. Zij liet zich hier niet door tegen houden en ging toch kijken naar andere mogelijkheden. Na een aantal maanden kwam er voor Maureen de mogelijkheid om in samenwerking met Artquake een kans om een eerste editie op te zetten in Middenwaard en Langedijk. Deze kans greep Maureen met beide handen aan.

Op 21 mei was het zover. De eerste editie van het 3D street art Festival in Middenwaard en Broek op Langedijk. Op drie verschillende locaties werden er prachtige 3D street kunstwerken gemaakt. De kunstwerken werden muzikaal geopend door jong talent vanuit Artquake.

Resultaat: Drie prachtige kunstwerken gemaakt in Middenwaard en Broek op Lange Dijk. Aangevuld met een breed muzikaal programma vanuit Artquake. In totaal meer dan 1000 passerende bezoekers!
Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!