Heb jij ook een goed idee?

Raven is Leven

De techno scene onder jongeren leeft. Feesten als Awakenings en Dekmantel groeien groter en groter. Toch is er op techno gebied weinig te beleven in Alkmaar. Iedereen trekt voor de techno feestjes naar buiten Alkmaar. Bram vind dit doodzonde en bovendien belangrijk voor de diversiteit van de nachtcultuur dat techno ook in Alkmaar meer gaat leven. Hij kwam bij STAD met het idee van een eigen techno feestje.

Bram is een echte techno liefhebber, ieder weekend staat hij wel op een ander feestje. In Alkmaar ontdekte hij een grote groep andere jongeren die net als Bram grote fan zijn van Techno muziek. Samen met STAD is Bram aan de slag gegaan voor een vet techno feest in Alkmaar. Na verschillende gesprekken met Podium Victorie, Hal25 en een aantal kroegen bleek het techno genre toch lastig. Veel locaties vonden de muziek te heftig of waren al bezig met andere elektronische muziek genre’s. Tijdens een gesprek met Robert Jan Wille de nachtprogrammeur van Podium Victorie kreeg Bram te horen dat het beste zou zijn om eerst te focussen op het bouwen van een doelgroep, voordat hij een groter feest kon geven.

Hierna ging Bram zich meer focussen op een kleinere locatie. Twee weken later vond hij eindelijk een kroeg die wel mee wilde doen. De Bierkelder in Alkmaar was enthousiast en stond open voor een nieuw concept bij hun kroeg. Vervolgens is Bram gaan nadenken over een naam en verdere uitwerking van zijn concept. Raven is Leven was geboren. Na een goed gesprek met een licht en geluidsbedrijf kon de promotie van start gaan.

Op zondag 5 juni was het zover. De eerste editie van Raven is leven. Na de eerste aankondigingen liep de kaartverkoop storm en waren de 150 tickets na twee weken allemaal verkocht. Bekijk hieronder wat promotiemateriaal wat Bram heeft gemaakt.

Bekijk hieronder de dj’s die bij de eerste editie kwam draaien! In volgorde van rechts naar links: ARYAN, RUSKA en DJ NILTON.

Bekijk hieronder een video van de avond zelf.

Een lastige start, maar een doortastende Bram zorgde uiteindelijk voor een hele vette eerste editie. 150 dansende blije bezoekers en de eerste stap voor een betere en diversere nachtcultuur in Alkmaar. De tweede editie staat ondertussen gepland op 8 juli.

Resultaat: Een heel vet feest voor 150 jonge techno liefhebbers!
Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!