Heb jij ook een goed idee?

Endfest

Dylan en Jan, twee leerlingen van 6 vwo op PCC het Lyceum kwamen op een woensdag middag bij het STAD kantoor in Alkmaar binnen wandelen. Zij waren lichtelijk geïrriteerd omdat vele door school georganiseerde activiteiten geannuleerd zijn vanwege de Corona. In hun ogen hebben leerlingen weinig tot geen kans gehad om hun 5e en 6e schooljaar goed af te sluiten. Daarbij vonden zij dat de door school georganiseerde feestjes het vaak net niet zijn. Precies om deze reden namen zij als leerlingen zelf het initiatief om een legendarisch eindexamenfeest te organiseren.

Het zaadje was gepland en samen met STAD zijn de jongens aan de slag gegaan. De locatie werd al snel gevonden in Hal25. Een ontzettend toffe plek met zowel buiten als binnen genoeg ruimte voor een spectaculair feest. Het marketing team werd samen gesteld en er werd hard gewerkt aan een vette promo video.

Vervolgens werd bij elke middelbare school zowel contact gezocht met een groep jonge promotors als met de directeur van de school. De jongens gingen voortvarend te werk en mochten op bijna elke school promoten. De kaartverkoop liep de eerste weken wat stroef, maar toen de eindexamens eenmaal geweest waren ontplofte het zowat. De programmering werd rond gemaakt met een groep vette dj’s en de wildste plannen werden gemaakt voor de aankleding.

De vader van één van de jongens met een licht en geluidsbedrijf werd betrokken voor de verdere technische invulling en een groep enthousiaste vrijwilligers werd samengesteld om op de avond zelf mee te helpen. Op donderdag 9 juni was het zover. Met in totaal meer dan 500 verkochte tickets was het evenement een dag van te voren helemaal tot de nok toe uitverkocht. Enthousiasme was alom, het eerste idee van de jongens was totaal uit de hand gelopen. Let wel op de meest succesvolle manier die je kan voorstellen. Op de avond zelf moest er door de jongens nog wel hard gewerkt worden om alles op tijd af te krijgen, maar het resultaat mocht er dubbel en dwars zijn. De legendarische eindexamen avond die zij voor ogen hadden was helemaal gelukt!

Resultaat: Een professioneel opgezet avond met meer dan 500 bezoekers en een jongensdroom van twee jonge gasten gerealiseerd.

Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!