Heb jij ook een goed idee?

Zondeval Live

Voor meer informatie en om je aan te melden voor het nieuwe seizoen van Zondeval Live ga naar www.zondeval.nl.

De muziekscene in Alkmaar is de laatste jaren sterk achteruitgegaan. Er heerst geen gemeenschappelijke samenhang tussen jonge muzikanten. Dat is zonde, want een goede muziekscene is ontzettend waardevol voor de stad en haar inwoners. Timo Ranzijn (Zondeval) startte daarom samen met Stichting STAD het initiatief Zondeval Live. Een traject waarin zes opkomende bands en/of artiesten uit de omgeving Alkmaar gedurende zes maanden de kans krijgen iedere maand op te treden op een andere locatie. Naast de optredens krijgen zij iedere maand een workshop van een professional uit de muziekindustrie en kunnen zij maandelijks gratis gebruik maken van een oefenruimte. Verder krijgen de bands toegang tot verschillende Netwerkavonden. Zowel de workshops als de netwerkavonden zullen toegankelijk zijn voor iedereen die geïnteresseerd is. Dit traject is bedacht om talentvolle jonge muzikanten de kans te geven zichzelf te ontwikkelen en om de muziekscene in Alkmaar opnieuw op te laten bloeien.

Het traject begon met een kleine tegenvaller door vernieuwde corona maatregelen. Dit mocht de pret niet drukken. En in plaats van een eerste optreden werden er op het kantoor van STAD live opnames van elke band gemaakt. Deze konden de bands gebruiken als promo, maar werden ook gelijk gebruikt om te kijken naar de verbeterpunten.

Een maand later ging het traject van start. Voor zowel de muzikanten als de organisatie was het eerste seizoen van Zondeval Live één gigantisch succes. Met in totaal acht bands, 12 optredens op verschillende locaties, 6 vette workshops van inspirerende artiesten en één grote eindshow in podium Victorie. Ontzettend bijzonder om de bands in een half jaar tijd echt te zien groeien van beginnende en opstartende bands naar een volwassen band met een vette sound en een dikke show. Bekijk hieronder de deelnemende bands. Op veel van hun Instagram pagina’s is goed de groei te zien die zij door Zondeval Live hebben doormaakt. Van kleine podia spelen de meeste nu op festivals en doen zij de eerste voorprogramma shows.

Tijdens het traject groeide de organisatie van Timo (Zondeval) verder en kreeg hij de kans om een eigen festival te organiseren. Over het Tuin der Lusten Festival is op deze website meer te lezen. Timo is tijdens het traject als organisator ook ontzettend gegroeid en werkt nu o.a. samen met de oprichter van Indian Summer Festival aan een aantal nieuwe concepten. Ook het Zondeval Live traject gaat natuurlijk in September 2022 weer van start met een nieuwe groep jonge muzikanten. To be continued! Blijf op de hoogte van alle evenementen van Zondeval via www.zondeval.nl.

Resultaat: De start van een nieuwe muziekgeneratie in Alkmaar. Zondeval Live heeft 28 nieuwe muzikanten de kans gegeven om als muzikant verder te groeien. In totaal hebben de evenementen bij elkaar meer dan 1000 bezoekers gehad. Daarnaast zal het project de komende jaren doorzetten en verder groeien naar een losstaande stichting.


Fase: Gerealiseerd


Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!