De Biblioscoop logoHeb jij ook een goed idee?

De Biblioscoop

De biblioscoop is bedoeld voor jongeren van 18 t/m 25 jaar oud. De jongeren die aan de biblioscoop gaan deelnemen zijn jongeren die geïnteresseerd zijn in films en/of boeken. Het idee achter de biblioscoop is om jongeren te stimuleren om meer te gaan lezen of meer naar de bieb te gaan. Dit doen we door films met boeken te mixen, er zijn heel erg veel verfilmde boeken uitgebracht dus dit is zeker iets waar de jongeren van nu meer interesse in zullen hebben.


De motivatie voor de biblioscoop is om jongeren naar de bibliotheek te krijgen en aangezien dat best moeilijk is in deze tijd leek het ons een goed idee om films te combineren met boeken en daaruit is de: Biblioscoop ontstaan. Tijdens dit project zullen we alle vijf dagen drie onbekende boeken, die in hetzelfde genre vallen als de film presenteren aan alle kijkers, om lezen te stimuleren of nieuwsgierigheid te wekken. Boeken zijn meer gedetailleerd dan films en de biblioscoop brengt dus jongeren die het boek hebben gelezen en jongeren die alleen de film kennen samen. Misschien zouden hun verhalen andere jongeren kunnen overtuigen ook te gaan lezen. De groepen met gedeelde interesse zullen de bieb vaker als meetingpoint gebruiken om daar samen te chillen, studeren of lezen. 

Quiz & chill

Als de jongeren om 18:00 binnenkomen in de bieb worden ze verwelkomd en daarna naar hun plek gewezen. Voor de film hebben ze een Quiz over de bijbehorende film die ze daarna gezamenlijk gaan kijken.
Als je hoog eindigt in deze quiz kun je een prijs winnen, namelijk een coupon of een gratis boek. Na de quiz gaan de jongeren de gekozen film kijken. De jongeren hebben ook beschikking tot snacks en drinken de gehele dag. In de pauze worden 3 boeken gepresenteerd die minder populair zijn maar nog steeds het lezen waard zijn. Deze boeken zijn overigens te lenen in de bieb.

Wij willen de biblioscoop van start laten gaan in de herfstvakantie; van 18 t/m 22 oktober. 5 dagen lang, 3 films per dag. Vanaf 18:00 is de bieb de bieb niet meer, maar een biblioscoop. Iedereen is dan ook van harte welkom bij de bibliotheek in Haarlem Noord. De locatie is gunstig omdat wij de scholen rondom kunnen vragen om deel te nemen aan ons event.

https://www.instagram.com/debiblioscoop/

Thema: debibliotheek