Heb jij ook een goed idee?

Parallel

Het vervolg project van Raven is Leven. Ruim een jaar geleden klopte Bram (19) aan bij STAD Alkmaar met het idee voor een techno feestje. Hij zag dat er door heel Nederland steeds grotere techno feesten ontstonden, maar Alkmaar bleef hier helemaal in achter. Hij vond dat daar maar eens verandering in moest komen en het leek hem vet om dat zelf te gaan doen. Na lang zoeken en vele gesprekken met evenementenlocatie kreeg hij de kans om zijn eerste techno feestje te organiseren in de bierkelder. Dit werd een groot succes met drie uitverkochte edities.

Door de vele extra aanvragen en de snel uitverkochte evenementen, was een logische volgende stap een grotere locatie vinden. Bram is toen in gesprek gegaan met Robert-Jan de nachtburgemeester van Alkmaar en tevens nachtprogrammeur van Podium Victorie. Door het succes van Raven is Leven en het grote enthousiasme van Bram zag Robert-Jan het wel zitten. De eerste editie was een feit en werd gepland op zaterdag 3 december 2022. Bram ging gelijk aan de slag met een line up en het maken van promotie materiaal.

Hij schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en kwam er hier achter dat er al een evenementenorganisaties bestaan heeft onder de naam ‘Raven is Leven’. Na veelvuldig contact met de oprichters van deze organisatie heeft hij besloten om zijn naam aan te passen naar de Parallel. De line up was rond en de marketing kon starten. Binnen de eerste week waren alle 350 kaarten verkocht. Wederom een groot succes. Bram ging in gesprek met een aantal verschillende lichtbedrijven die hem hielpen met het bouwen van een zo vet mogelijke lichtinstallatie. Op zaterdag 3 december was het uiteindelijk zo ver. De eerste editie van de Parallel bij podium Victorie. De rijen stonden dik voor de deur en het feest kon beginnen!

De volgende editie staat al gepland op 17 februari en de kaarten zijn op dit moment alweer allemaal uitverkocht. In April heeft Bram het plan om voor het eerst zijn feest in de grote zaal te doen voor 800 feestende bezoekers. Ook is hij in samenwerking met STAD Alkmaar nu bezig met de voorbereidingen voor zijn eerste festival.

Resultaat: Een heel vet feest voor 350 jonge techno liefhebbers!
Fase: Gerealiseerd

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!