Heb jij ook een goed idee?

Dorddraven

Dordraven is hét nieuwe festival voor Dordtse jongeren. Jongeren krijgen hier de mogelijkheid om workshops te volgen die bijdragen aan hun creatieve interesses. Bijvoorbeeld workshops muziek, belichting en meer. De uitkomsten van deze workshop zullen het uiteindelijke feest Dordraven het leven in blazen, zo wordt dit een festival voor maar vooral mét jongeren georganiseerd!

Het is belangrijk voor jongeren om te kunnen investeren in hun creatieve interesses. De creatieve interesses van jongeren worden steeds belangrijker. De kans voor jongeren om van deze creatieve interesses hun baan te maken worden steeds groter. Het beeld van een ‘9 to 5 job’ is steeds minder gewild en jongeren worden serieus genomen als ze achter hun creatieve dromen aangaan. Voor deze jongeren willen wij Dordraven opzetten. Hier krijgen zij de kans om niet alleen in deze creatieve interesses te investeren maar ook om er met z’n allen een groot feest van te maken. 

De stagiaires van STAD Dordt Niobi, Eevy, Cato en Olek organiseren Dordraven zodat jongeren een mogelijkheid krijgen te ontwikkelen in hun creatieve activiteiten. Naast het feit dat de deelnemers van Dordraven hun kennis kunnen uitbreiden, kunnen ze ook werken aan een gezamenlijk maar vooral eigen feest! Iets waar jongeren in Dordrecht veel vraag naar hebben. Wij zelf vinden het erg belangrijk dat jongeren hun creativiteit kunnen uiten. Wij willen ze hier dus mee helpen door middel van Dordraven. Wij alle vier merken hier ook ook interesse in te hebben. Wij hebben allen verschillende hobby’s die creatief zijn. De meerderheid van ons wilt ook een creatief vak in, wij geloven dus dat het heel goed is om kansen te krijgen voor je creatieve interesses. 

Met dit evenement gaan we ervoor zorgen dat jongeren hun eigen feest op kunnen zetten. Dit willen wij doen door workshops te organiseren met verschillende aspecten die nodig zijn om een tof feest weg te kunnen zetten. Denk aan belichting, muziek maar vooral ook decoratie, kunst en meer. We gaan dit doen door verschillende experts uit te nodigen die dan de jongeren kunnen helpen. Nadat de jongeren de workshops hebben gevolgd gaan ze het feest zelf opzetten. Zelf werken ze aan de belichting, de muziek en gaan de jongeren de zaal decoreren. Als alles klaar staat, kan het feest pas beginnen! We doen dit zodat jongeren meer in hun interesses kunnen investeren en deze wellicht kunnen uitbreiden. Misschien vinden ze hierdoor wel een nieuwe hobby. Ook doen we dit omdat we hebben gemerkt dat veel jongeren in Dordrecht feestjes heel erg missen. 

We willen dit het concept het liefst realiseren in Door in Dordrecht. Dit omdat Door een toffe creatieve plek is in Dordrecht. Daarnaast sluit het goed aan bij de naam van ons concept 😉
Een plek voor de jonge makers en waar jongeren aan de slag kunnen, maar vooral ook aan de slag willen. Daarnaast kunnen we bij Door gebruik maken van verschillende zalen om daar de workshops te laten plaatsvinden. Uiteindelijk zal in de grotere zaal de verschillende jongeren bij elkaar komen om de avond voor te bereiden en het feest te laten beginnen. 

We willen Dordraven het liefst in het weekend organiseren, sinds we al in de middag willen beginnen met de workshops. Aan het eind gaan we aan iedereen vragen of Dordraven een succes is geweest en of dit concept voor herhaling vatbaar is.

Thema: cultuurparticipatie
Fase: Draagvlak fase