Logo JapagamiHeb jij ook een goed idee?

Japanse cultuur: Japagami

Japagami is een project bedoeld om jongeren tussen de 12 en 18 jaar te stimuleren om meer met cultuur bezig te zijn. Tijdens Japagami zal er veel kennis gedeeld worden over de Japanse cultuur. Bij het project zal er worden ingezet op de thema’s eten, muziek, tekenen en culturele achtergrond. Dit is belangrijk omdat er in Nederland nog maar weinig bekend is over de japanse cultuur, terwijl dit enorm interessant is. 

Project 

Japagami is compleet gefocust op de Japanse cultuur en alles waar daar bij komt kijken. Tijdens Japagami zullen jongeren verschillende activiteiten uitvoeren. Denk hierbij aan Origami vouwen, zelf sushi maken, manga/anime tekenen, sumo worstelen en Japanse symbolen schilderen. We voeren al deze activiteiten uit om meer duidelijkheid te geven aan de jongeren over de Japanse cultuur.

Promotie

De doelgroep van Japagami is de middelbare school (12+). De ouders / verzorgers kunnen natuurlijk ook meekomen. Om deze doelgroep te bereiken worden scholen gecontacteerd waarna het gepromoot wordt aan onder andere de kunstklassen. Daarnaast worden er posters,flyers en social media posts gemaakt. Stel dat jongeren zelf niet het initiatief nemen om te komen, dan willen we de ouders/verzorgers overtuigen, zodat die de jongeren kunnen motiveren om toch langs te gaan.

Doel

Het doel van Japagami is om jongeren in aanraking te laten komen met de cultuur van Japan. Door de verschillende activiteiten laat Japagami zien dat cultuur een interessant en voornamelijk leuk thema is. Japanse cultuur is al geïntegreerd in Nederland maar wordt nog niet 100% gewaardeerd, wij willen de mooie en leerzame cultuurverschillen van Japan in beeld zetten. 

Data / Locatie

Het project gaat plaatsvinden op 10 – 2 – 2023

De aanvang is om 15:30 en duurt ongeveer tot 18:00

Het project gaat in t’ Kleverhuis plaatsvinden

Maerten van Heemskerckstraat 69A,

2021 ZH, Haarlem

Bronnen:

https://www.instagram.com/p/CnzR2UXjC_9/

https://www.stad-haarlem.nl/themas/cultuurparticipatie/

Thema: cultuurparticipatie