Heb jij ook een goed idee?

Noorderwind Showcase Festival

De muziekscene van Alkmaar en omstreken is mede door corona de laatste jaren naar de achtergrond verdwenen. Er heerst weinig tot geen verbinding tussen de verschillende muzikale organisaties en evenementen. Dorus vindt dit ontzettend zonde en wilt hier graag verandering in brengen. Met dit nieuwe showcase festival heeft hij de ambitie om de verbindende factor te zijn tussen muzikanten, culturele organisaties/evenementen en publiek. Dit door een plek te bieden waar muzikanten zich kunnen ontwikkelen en direct een showcase te zijn voor festivals, culturele organisaties en publiek.

Noorderwind moet een professionele muzikale competitie worden voor veelbelovende muzikanten uit Alkmaar en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Deelnemers doen podiumervaring op, krijgen feedback van professionals, verwerven bekendheid en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket.

Hij richt zich met Noorderwind op zowel bands, singer-songwriters, rappers/MC’s, experimentele groepen en alle andere live muziekgenres. Zo wordt aangesloten bij actuele ontwikkelingen in de popmuziek. De deelnemende acts ontwikkelen niet alleen speelervaring, maar krijgen ook meerdere coaching momenten. Daarnaast maken de finalisten van Noorderwind kans op diverse optredens op o.a. Young Art Festival, Mixstream Festival, Woodlands Festival, Bevrijdingsdag Alkmaar, Tuin der Lusten Festival en een support show in Podium Victorie

Dorus is vol vermogen met dit project aan de slag gegaan. Na een snelle, maar goede voorbereiding heeft hij het Victoriefonds en Zicht op Talent bereid gevonden om zijn project te subsidiëren. Hij startte een campagne om Noorderwind bekend te maken binnen de muziekscene van Noord-Holland en bands konden zich vanaf dat moment direct ook inschrijven. Met in totaal bijna 100 aanmeldingen is het onder bands een groot succes te noemen. Samen met een kleine groep programmeurs besloot hij welke talentvolle acts mee konden doen met het showcase festival.

Hij heeft drie locaties gevonden waar de voorrondes plaats gaan vinden. Op 11 februari vind de eerste voorronde plaats bij Music Centre Blue. De tweede voorronde vindt plaats op 24 februari bij Kompleks in Heerhugowaard en de laatste voorronde in podium B3 in Langedijk. De finale vindt plaats in Maart bij Podium Victorie.

Check de Instagram of de website voor meer info.

Resultaat: Een showcase festival voor opkomende bands uit de kop van Noord-Holland
Fase: Uitvoerende fase