Heb jij ook een goed idee?

STARTFest

Een geheel nieuwe editie van de jongens van Endfest! In mei kwamen Dylan en Jan naar STAD met het grandioze idee om een eindfeest te organiseren voor alle eindexamenleerlingen van Alkmaar. Door corona hadden veel middelbare scholen besloten geen eindfeest te organiseren. Zelfs toen de meeste regels al weg waren vonden veel scholen het toch nog net te spannend. Jan en Dylan hebben in een korte tijd Endfest opgezet. Het was een gigantisch succes met meer dan 800 eindexamen studenten die toch het slotfeest kregen waar zij zo op gehoopt hadden.

Het concept was even blijven liggen, maar langzaam aan begon het toch weer een beetje te borrelen. Eind november kwam alle jongens van Endfest bij elkaar en besloten zij samen door te gaan met het feest. Endfest werd omgetoverd tot Startfest. De jongens willen ieder jaar voor alle nieuwe studenten een feest organiseren en elk jaar aan het einde voor alle eindexamenleerlingen. Het concept waar de jongens met Endfest mee waren begonnen werd verder uitgebreid. De focus moest liggen op verschillende muziekgenre’s op één podium, veel randprogrammering en een vette lichtshow. Groots uitpakken op licht geluid en zorgen voor ieder wat wils.

De vette promovideo die Jan maakte ter promotie van de nieuwe editie van STARTfest!

Terwijl zij aan het project werkte merkten zij dat techno groter en groter werd. Ook hier speelde de jongens slim op in. Er werd contact gezocht met verschillende techno organisaties. Hieruit kwam de beste klik met Puur techno. Zij werden bij Startfest betrokken om de tweede zaal te hosten.


Jan en Dylan ging vol aan de slag met een tof marketingplan, maakte een vette promo video en betrokken verschillende groepen jongeren bij hun project. Iedereen kreeg een rol, van productie, tot marketing en bewaking. Door het enthousiasme van Jan en Dylan groeide de groep met betrokken vrijwilligers. Met veel plezier werd er door de vriendengroep gewerkt aan Startfest. Op zaterdag 11 februari was het zover. 300 1e jaar studenten kwamen uit heel Nederland terug naar Alkmaar voor hun eerste reünie samen. Er werd gedanst en gefeest en het was wederom een groot succes.

Check de Instagram voor de aftermovie en de foto’s.

Resultaat: Een groots opgezet feest voor alle jonge studenten uit de regio Alkmaar
Fase: Afgerond