Heb jij ook een goed idee?

GreenSteps

Er wordt veel gebouwd en hierdoor zijn er steeds minder bomen en planten te vinden in steden Ook is er tegenwoordig steeds minder contact tussen inwoners van steden. Dat allemaal in een tijd waar iedereen elkaar juist nodig heeft, in verband met de inflatie en/of eenzaamheid. Hier willen wij wat aan doen! Doormiddel van GreenSteps zodat de buurtbewoners elkaar beter leren kennen en zich inzetten voor hun wijk.

Wat gaat er gebeuren?
Met het GreenSteps project gaan wij samen met de inwoners van de Leidse wijk ‘Transvaal’ geveltuinen maken. Dit doen wij door straatstenen voor de gevel van een woning te verwijderen en hiervoor planten terug te plaatsen. Daarnaast wordt er een prijs wordt uitgereikt aan de mooiste gevel!

Doel:
Door straatstenen te vervangen voor planten en aarde wordt regen makkelijker geabsorbeerd in de grond. Dit zorgt voor een betere water afvoer tijdens hevige regenbuien en voorkomt dus overstromingen. Daarnaast is het beter voor het ecosysteem omdat in de geveltuinen insecten en kleine dieren, zoals egels en vogels, zich kunnen verschuilen. Last but not least: door dit project in samenwerking met de inwoners van Transvaal te realiseren leren de wijkgenoten elkaar beter kennen. Er wordt een samenhorigheid gevoel gecreëerd door een collectief doel samen te realiseren. Ook na het evenement zullen de geveltuinen aandacht nodig hebben, waardoor de contacten die opgedaan zijn tijdens het event warm blijven. Alleen maar voordelen dus!

Programma:
GreenSteps zal plaatsvinden op 18 maart in Transvaal (leiden). Vanaf 13:00 is er een vrije inloop. Na het planten is er een mogelijkheid tot een borrel op het kantoor van STAD Leiden.. Om 15.30 wordt de winnaar bekend gemaakt en de prijs uitgedeeld.

Social media:
www.instagram.com/greensteps_2023

Thema: ideale buurt