Heb jij ook een goed idee?

De Parallel Livestream

Bram de Wilde is de afgelopen jaar ontzettend druk bezig geweest met het opbouwen van zijn techno concept ‘De Parallel’. Van een klein feestje in een kroeg naar het uitverkopen van de grote zaal van Podium Victorie. Zijn verhaal is een klein jongensboek te noemen. Toch eindigt het verhaal van Bram hier niet, want hij wilde meer. Zo kwam hij bij STAD aan met het idee van een livestream. Hiermee wilde hij het bereik van zijn concept verder uitbreiden. Het leek hem heel erg vet om op een underground locatie verschillende live sets op te gaan nemen. Hiermee wilde hij voor een aantal lokale dj’s meer bekendheid genereren en daarnaast met landelijk bekende dj’s zijn eigen feest concept meer aandacht geven.

De eerste stap was op zoek naar een vette locatie. Meer dan acht locatie bezoeken volgde, waar één grote favoriet uit naar voren kwam. De oude Telegraaf drukkerij dient sinds een aantal jaar als een broedplaats voor een breed scala aan creatieve bedrijven en organisaties. In het gedeelte waar vroeger daadwerkelijk de krantjes gedrukt werden bestaat nu uit een gigantische lege hal. Bram was gelijk 100 procent overtuigd van de locatie. Een grote vuige hal waar ruimte was om met een drone te vliegen en genoeg ruimte voor verschillende camera standpunten. Na een aantal overleggen was het uiteindelijk mogelijk om de hal als film locatie te gebruiken.

De volgende stap was het daadwerkelijk regelen van de apparatuur en het film plan maken om een vette live stream op te kunnen nemen. Dit bleek nog een stuk lastiger dan gedacht. Het originele plan was zelf met een aantal camera’s gaan opnemen, maar na een test live stream bleek dit niet de kwaliteit te hebben die Bram graag wilde. Grover geschut werd ingeschakeld. Een kennis van Benjamin van STAD werkte al jaren als productieleider bij grote live opnames van radio 538. Na een vet expert gesprek bleek hij (Job van Druten) wel bereid om met het project te helpen. Hij vond het zo vet dat Bram dit vanuit zichzelf wilde doen dat hij bereid was kosteloos mee te denken en de uitvoering samen met Bram te doen. Bram en Job schreven samen een strak concept voor de livestream. Via een klein fonds vanuit ‘Ik ben Geweldig’ en een bijdrage uit de Parallel kas werden alle materialen ingehuurd. Eind maart was het zover. De zaal werd samen met drie bevriende vrijwilligers opgeruimd en de camera’s werden klaar gemaakt voor opnames. Een heuse regiekamer werd ingericht en de dj’s stonden klaar. Bram had via zijn feesten al een breed netwerk opgebouwd binnen de techo scene. Door de vette setup en locatie waren bijna alle dj’s bereid om kosteloos met het project mee te werken.

De uitvoering was ontzettend geslaagd. De dj’s vonden het heel vet en de opnames waren spectaculair. Bekijk hieronder een aantal van de beelden van de livestream. De gehele livestreams zijn te vinden op het youtube kanaal van de Parallel, die vind je hier.

Overal een ontzettend geslaagde livestream. Bram is nog druk bezig met het verwerken en checken van de opnames bij alle dj’s. Maar ook in de toekomst wilt Bram hier nog veel meer video’s gaan opnemen en zou zijn merk weer een stukje verder laten groeien.

Resultaat: Een hele vette livestream met regionale techno talenten en landelijk bekende dj’s.

Fase: Gerealiseerd
Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!