Heb jij ook een goed idee?

HaarlemseStorie

Nederland bestaat dit jaar 450 jaar! Wanneer jongeren naar geschiedenis kijken, vinden ze dit (helaas) vaak nog een saai onderwerp. Met HaarlemseStorie willen wij de jongeren van Haarlem laten zien dat geschiedenis niet saai hoeft te zijn. Hiervoor organiseren wij een grachtentocht. Deze grachtentocht is een vervanging voor de welbekende kroegentocht. Hoewel bier een onderdeel is van de tocht, staat de geschiedenis centraal. Daarom willen we op een mooie dag door Haarlem varen en er een leuke en vooral leerzame dag van maken.

HaarlemseStorie is een variant van een kroegentocht op het water. Met een groep jongeren (18+) gaan we met een boot door de grachten van Haarlem varen. Haarlem heeft een rijke geschiedenis. We zien dat jongeren betrokken raken bij geschiedenis door er een leuke twist aan te geven. Kijk bijvoorbeeld naar bevrijdingspop, hier komen veel jongeren op af en staan door het feest meer stil bij de geschiedenis van Nederland.

Tijdens HaarlemseStorie zal Tessa Boskemper de jongeren meenemen in de Haarlemse geschiedenis. Ze is een jonge Haarlemmer met een passie voor geschiedenis. Zij zal vertellen over de speciale gebouwen en locaties die langs het water staan en over de biertjes die gedronken worden. Het uiteindelijke doel is dat de jongeren met meer kennis over de Haarlemse geschiedenis naar huis gaan.

Haarlemsestorie zal plaatsvinden op 29 april van 14:30 tot 16:00. De boot heeft een capaciteit van 12 jongeren en twee bemanningsleden. De boot wordt aangeboden door Haarlem Canal Tours.

Thema: 450jaarnl
Fase: Uitvoeringsfase