Heb jij ook een goed idee?

Vuur Van Vrijheid

Het is met trots dat wij u ons project over het 450-jarig jubileum van Nederland presenteren. Met dit project willen wij u meenemen op een reis door de geschiedenis van ons land en de manier waarop wij het vieren. Op dit moment worden er voor de viering van het ontstaan van Nederland vooral evenementen georganiseerd voor een oudere doelgroep. Dit vinden wij Erik, Bibi en Anouar ontzettend jammer. Wij gaan daarom in samenwerking met STAD Alkmaar een evenement organiseren wat zich focust op een jongeren doelgroep, maar de gedachten achter het 450 jarige bestaan niet vergeet. Met ons project willen wij de focus leggen op de geschiedenis van Nederland en tegelijkertijd de vragen van vroeger naar het heden trekken. Dit willen wij doen door het organiseren van een kampvuur avond bij Hal25 Alkmaar. Aan de hand van verschillende verhalen vertellers en muzikale optredens bij het kampvuur zullen wij op een laagdrempelige en gezellige manier meer te weten komen over de geschiedenis van Nederland. Aanvullend zal er een foto expositie plaatsvinden waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis langs komen. Ook zullen er verschillende spoken word artiesten hun visie geven op vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid kijkend naar het heden. Met dit evenement willen wij jongeren op een verfrissende manier kennis laten maken met de geschiedenis van Nederland. En tegelijkertijd het gesprek op gang brengen over de thema’s van toen die nu nog steeds een belangrijke rol spelen in ons leven nu. Wij hopen dat u net zo enthousiast bent over ons project als wij en nodigen u bij deze dan ook alvast van harte uit om ons evenement te komen bezoeken.

De kampvuur avond bestaat uit drie verschillende onderdelen. De avond draait in eerste instantie om de vertelling van het 450 jarige bestaan van Nederland. Hiervoor hebben wij twee professionele verhalenvertellers van stichting vertellen gevraagd om op een speelse manier een verhaal uit de afgelopen 450 jaar te vertellen met de nadruk op verhalen rondom Alkmaar. Wij zijn hiervoor in gesprek met Wim van Bokhorst en Walter Roozendaal. Het tweede onderdeel bestaat uit drie jonge singer songwriters en drie jonge spoken word artiesten. Om een jongere doelgroep te bereiken is het belangrijk dat het niet alleen maar serieuze verhalen zijn, maar dat er ook plezier gemaakt kan worden. De singer songwriters zullen tussen de verhalen door verschillende liedjes spelen, van eigen nummers tot echte meezingers. Na de verhalen en de akoestische muziek zullen vervolgens drie jonge spoken word artiesten een stuk voordragen. Hierbij zullen de vier V’s, vrijheid, verbondenheid, verdraagzaamheid en verscheidenheid centraal staan. Het doel van de spoken word artiesten is om de jongeren aan het denken te zetten. Dit wordt extra ondersteund door het derde onderdeel. Een fototentoonstelling van een aantal grote gebeurtenissen van de afgelopen 450 jaar. Bij de fototentoonstelling komt een korte beschrijving van de gebeurtenis, zodat het verhaal ook naar voren komt. Als grote afsluiting zal er een vuurshow worden gegeven. Dit om de avond nog extra spectaculair
te maken en te zorgen voor extra promotie. De avond wordt in zijn geheel aangekleed met verschillende kampvuren, fakkels en verklede personen die de hapjes en drankjes verzorgen. Je moet echt het idee hebben dat je voor even terug in de tijd stapt. Een avond vol verhalen, muziek, verbinden en gezamenlijk reflecteren op 450 jaar Nederland.

Resultaat: 
Fase: Bezig

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Thema: 450jaarnl