Unspoken Words

Met Unspoken Words wilden wij het taboe doorbreken en ervoor zorgen dat mensen uitkomen voor hun gevoel. Iedereen heeft problemen en daar moet meer over gepraat worden. Wij gingen ervoor zorgen dat dat kan. Bij ons kon je terecht om even helemaal los te gaan zonder na te denken wat er over je gezegd gaat worden. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Shedy en Isabella van STAD-Delft. STAD staat voor Stichting Talent And Dreams. Wij helpen jongeren hun dromen waar te maken. Als jongeren met een tof idee voor een project naar ons toe komen, helpen wij hen dit uit te voeren. Wij hebben samen het project Unspoken Words bedacht. Door middel van dit project wilden wij graag dat mensen meer over hun gevoelens gaan praten. Meestal zit er veel opgepropt in iemand, maar bij Unspoken Words kunnen ze dit onbezorgd laten gaan.

Unspoken Words 

Ons plan was om in Delft, op een locatie waar veel mensen langs lopen, een tent neer te zetten waar twee mensen in kunnen zitten. Aan de ene kant zit een persoon die luistert, aan de andere kant kun je als voorbijganger plaatsnemen. Je ziet elkaar niet als je naast elkaar zit, je kunt elkaar alleen horen. Hierdoor kan er niet geoordeeld worden. Nadat voorbijgangers hun hart hebben kunnen luchten, krijgen ze een kleinigheidje mee wat ze doet denken aan deze dag.

Wij willen in Delft, op een locatie waar veel mensen langs lopen, een hokje plaatsen waar 2 mensen in kunnen zitten. Aan de ene kant zit een persoon die luistert, aan de andere kant kun je als voorbijganger plaats nemen. De twee personen in het hokje kunnen elkaar niet zien, ze kunnen elkaar alleen horen. Hierdoor kan er niet geoordeeld worden. Nadat je je hart hebt kunnen luchten in het hokje, krijg je een kleinigheidje mee wat je doet denken aan deze dag.

Uitvoering

De uitvoering van Unspoken Words liep uiteindelijk iets anders dan hierboven beschreven. Een openbare locatie was niet mogelijk, hierom hebben wij besloten om Unspoken Words uit te voeren op het Albeda College in Rotterdam.

We werden uitgenodigd om kort over ons project te vertellen in een klas met Social Work studenten. Dit werd goed en enthousiast ontvangen, ondanks dat er vanwege de examenperiode weinig studenten aanwezig waren. We nodigden de studenten uit om een kijkje te komen nemen. Hierna konden we de tent opzetten in een ander lokaal. Een aantal studenten zijn langs gekomen en hebben een kleinigheidje ontvangen, maar helaas is er uiteindelijk niemand zijn verhaal komen doen in de tent.

We hebben de dag afgesloten door zelf plaats te nemen in de tent en een goed gesprek met elkaar te voeren. Ondanks dat de uitvoering niet helemaal liep zoals die was gepland, gingen wij beiden met een opgelucht hart weer naar huis!

Deel dit via:
mike