Heb jij ook een goed idee?

Anouar’s zaalvoetbal toernooi

Anouar Senbati kwam bij STAD binnenlopen met het idee om wat vets voor zijn buurt te organiseren. Hij vond dat er te weinig in de buurt gebeurde en vooral dat er weinig contact onder de buurtbewoners was. Het leek hem ontzettend vet om een sportief evenement te organiseren om zowel de jongeren als de oudere uit de buurt op een positieve manier bij elkaar te brengen. Zelf een groot voetbalfan kwam al snel het idee naar voren om het in de vorm van een zaalvoetbal toernooi te gieten. Na een lange brainstormsessie kwam het idee naar boven om het zaalvoetbaltoernooi te combineren met een FIFA toernooi. Op deze manier zou het zowel leuk zijn voor de meer sportieve jongeren als voor de jongeren die liever gamen. Het belangrijkste element moest namelijk het samenbrengen van verschillende jongeren zijn.

Het idee stond vast, de volgende stap was het regelen van de locatie. Anouar is hiervoor in gesprek gegaan met Sinan van wijkcentrum de Oever. Juist omdat hij hier vroeger zelf vaak kwam en warme herinneringen aan over had gehouden, was het voor hem belangrijk dat het hier georganiseerd zou worden. Sinan was na de eerste afspreek gelijk ontzettend enthousiast over het idee en stelde zelfs voor om de zaalhuur voor zijn rekening te nemen. Na nog een tweede afspraak werd de datum vastgesteld op zondag 30 mei.

De volgende stap was het maken van promotie voor zijn project. Bekijk hieronder de vette flyer die Anouar maakte voor zijn project.

Na wat promotie via zijn eigen netwerk, wijkcentrum de Oever en online zijn flyer overal gedeeld te hebben kwamen er 20 aanmeldingen uit. Als laatste belde Anouar vol spanning de Albert Heijn om te vragen of zij eten en drinken voor de dag wilde sponsoren. Hartstikke spannend, maar hij fixt het en ook dat was geregeld. Op zondag 20 mei was het zover. Twintig enthousiaste jongeren verzamelden zich bij wijkcentrum de Oever. De dag begon met verschillende mini games om warm te worden. Waarna het toernooi kon beginnen. Naast het voetbaltoernooi werd er fanatiek FIFA gespeeld. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner.

Overal een ontzettend gezellig en geslaagde middag. En bovenal een heel leerzaam project voor Anouar, die veel stappen toch best spannend vond, maar zich daar telkens overheen wist te zetten.

Resultaat: On en offline voetbal toernooi in samenwerking met wijkcentrum de Oever.

Fase: Gerealiseerd
Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!