Heb jij ook een goed idee?

Club Chaos

Wie wil er nu niet een keer draaien voor een grote groep mensen. Dj’s worden steeds populairder en volgens mij heeft iedereen weleens gedacht, hoe vet zou het zijn om daar op dat podium te staan. Dit gevoel hadden Sander, Mara, Reta en Angelica dus ook, het enige nadeel: zij kunnen helemaal niet draaien.

Zij kwamen bij STAD met het idee om een avond te organiseren waar iedereen makkelijk kan beginnen met draaien voor zijn of haar eigen vrienden. Zo gezegd, zo gedaan. Bij STAD zijn ze gelijk aan de slag gegaan met een brainstorm. Waar Club Chaos uit voort is gekomen. Club Chaos is bedoeld voor jongeren die het leuk vinden om een keer in een echte club te komen draaien. Een soort opstapje voor beginnende dj’s en een leuke avond voor iedereen die het gewoon vet lijkt. Zie het als een huisfeestje, waar iedereen om de beurt de muziek mag bepalen. En tegelijkertijd een half uur per act de shine op een feest krijgt. 

Iedereen kan zich kan aanmelden. Talent of ambitie is totaal niet nodig. Alleen frisse zin om een half uur lang de muziek te willen bepalen en een feestje wil bouwen voor zijn of haar eigen vrienden. Je hoeft geen talent te hebben of al dj’s skills te hebben. Iedereen kan zich opgeven. Enige wat je moet meenemen is een usb set en je mag een half uur draaien. Hierdoor krijg je een heel laagdrempelig feest, waarbij verschillende bezoekers een half uur in het middelpunt van de belangstelling staan. Hierdoor wordt het hopelijk een grote en gekke chaos.  

Via STAD Alkmaar kwamen zij in contact met de organisatoren van Museumnacht Alkmaar. Na een tof gesprek kregen zij vanuit de Museumnacht Organisatie de kans om een eigen locatie te hosten op Museumnacht Alkmaar. Dit vonden zij natuurlijk heel erg vet en zijn zij direct aan de slag gegaan. Een logo en huisstijl werden ontworpen in samenwerking met stagiaires van STAD Alkmaar. Via deze Instagram pagina kon iedereen die het vet leek zich een maand lang opgeven. Uit alle aanmeldingen werden 10 enthousiaste jongeren gekozen die op Museumnacht in het Biermuseum de kans krijgen om een half uur lang te gaan draaien! Onderstaande een aantal van de deelnemers.

Museumnacht Alkmaar vindt dit jaar plaats op 30 September en Club Chaos host het Biermuseum. De meeste kaartjes zijn al verkocht, dus haal nog snel die van jou via: www.museumnacht-alkmaar.nl