Heb jij ook een goed idee?

DreamTeam

Voor veel jongeren is muziekles, op een sport zitten of een opleiding volgen die ze leuk vinden heel normaal, maar voor sommige is dit niet vanzelfsprekend. In Nederland leeft 1 op de 12 jongeren in armoede. Deze jongeren kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is. Dit kan schaamte met zich meebrengen waardoor jongeren zich eenzaam kunnen voelen. Het meedoen aan dit soort activiteiten zorgt voor aansluiting met leeftijdsgenoten en biedt mogelijkheden om vriendschappen op te bouwen. DreamTeam wil daarom jongeren die wat krap zitten de mogelijkheid bieden om dit wel te kunnen ervaren en hun droom hobby waar te maken.

Door middel van in gesprek te gaan met deze jongeren willen we erachter komen wat hun droom is, en dit vervolgens waar te proberen maken. Met DreamTeam willen wij ervoor zorgen dat hun droom iets is waar ze een langere tijd iets aan hebben. Naast de uitvoering van DreamTeam willen we ook meer bewustzijn creëren over armoede onder jongeren. Zo willen we het gesprek openen om het taboe te verminderen over dit onderwerp en laten zien dat er veel meer jongeren zijn die er last van hebben. Het stigma willen we doorbreken. De gesprekken zullen worden opgenomen om online te posten. Daarnaast willen wij ons eigen proces vastleggen en informatie delen over armoede onder jongeren.

De stagiaires van STAD willen tijdens dit project andere jongeren helpen. Zij weten zelf hoe belangrijk hobbies kunnen zijn en wensen dat ook voor andere jongeren. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om gelijke kansen te hebben. Met die insteek hebben wij DreamTeam opgestart.

Thema: Armoede
Fase: In uitvoering