Heb jij ook een goed idee?

Friends with lemonade

Friends with lemonade is een evenement voor jongvolwassenen van 23 tot en met 33 jaar die graag nieuwe mensen willen leren kennen om vriendschappen mee op te bouwen. Het is een gezellige avond die in het teken staat van het maken van nieuwe connecties met de nodige humor en vermaak in een warme en vertrouwde huiskamer setting. Denk hierbij aan een haardvuurtje dat aanstaat, relaxte muziek op de achtergrond en fijne mensen om je heen die allemaal graag een praatje met je willen maken. Door onder andere een diner, kennismakingsspelen en groepsactiviteiten leer je elkaar gelijk beter kennen. In totaal zijn er per editie zo’n 20 tot 50 deelnemers. Aan het eind van de avond heb je sowieso een gezellige avond gehad en misschien wel een (of meerdere) potentiële nieuwe beste vriend(en) ontmoet!

Uit eigen ervaring en de gesprekken die Eveline in haar omgeving heeft gevoerd blijkt dat de drempel om nieuwe mensen te leren kennen, hoog kan zijn. Vanuit daar is ook de wens ontstaan om een hip evenement te organiseren. De laagdrempelige setting van (middelbare) school of studie waarin je nieuwe mensen ontmoet, is vaak al voorbij waardoor het ontmoeten van nieuwe mensen lastiger is. Ook GGD Nederland en het RIVM geven inzicht in het probleem onder jongvolwassenen. Uit de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022 blijkt dat van de duizenden jongeren tussen de 18 en 34 jaar die deze enquête hadden ingevuld, 34,1% zich matig eenzaam voelt en 15,4% zich sterk eenzaam voelt (bron).

Zo ontstond het idee voor het organiseren van een evenement als Friends with lemonade. Doordat mensen een vergelijkbare intentie hebben die zich aanmelden voor een evenement als de onze, weet je van tevoren dat je hier allemaal uit enthousiasme bent voor het opbouwen van een vriendschap en zo kan die spreekwoordelijke drempel worden verlaagd. Mocht het vinden van een potentiële nieuwe vriend(in) niet zijn gelukt op dit evenement, heb je ongetwijfeld in ieder geval een gezellige avond gehad en kun je je uiteraard aanmelden voor een van de volgende edities!

Binnenkort meer over dit te gekke concept!


Resultaat: Vriendendate avonden
Fase: Uitvoerend