Heb jij ook een goed idee?

Noorderwind 2024


Alkmaar is dé stad van het noorden. Het is een stad die groeit en zichzelf steeds meer op de kaart zet, zowel regionaal als nationaal. Het culturele landschap moet hierin mee groeien, vandaar de naam Noorderwind om artiesten vanuit het noorden wind mee te geven naar het zuiden en het nationale niveau. 


Om alle jongeren hierin mee te nemen gaan wij een jaar lang verschillende masterclasses aanbieden voor jongeren. Tijdens deze masterclasses voorzien wij alle jongeren van kennis, advies en ondersteuning in hun muzikale carrière. Er zullen vier masterclasses georganiseerd worden in het kader van performance training, het schrijven van een biografie, songwriting en het opstellen van een meerjarenplan. Daarnaast organiseren wij verschillende showcases voor jonge artiesten op unieke plekken in de stad en bieden wij vijf opkomende acts van verschillende muziekgenres een begeleidingstraject aan van een jaar. De focus bij deze acts ligt op talentontwikkeling, educatie, speelervaring, begeleiding en het creëren van (nieuwe) speelplekken. Het Noorderwindjaar wordt eind december 2024 afgesloten met een groot middagprogramma waarin er allerlei workshops, panels en activiteiten voor jongeren worden georganiseerd. De muziekindustrie en culturele sector uit het hele land wordt voor dit middagprogramma naar Alkmaar gebracht. Jongeren kunnen deze dag gebruiken voor het uitbreiden van hun netwerk, extra kennis vergaren en van elkaar te leren. Afsluitend presenteren de vijf geselecteerde acts van het Noorderwind traject zich voor aan het publiek en professionals tijdens de showcase in de  avond met hun te gekke nieuwe show die ze gedurende het traject hebben ontwikkeld.


Het resultaat van dit hele project is dat we ervoor gaan zorgen dat het muzikale landschap van Alkmaar wordt vergroot en we veel jongeren met een passie in muziek bereiken die Noorderwind wil aanmoedigen en helpen richting een professionele muziekcarrière. Onze verwachting is dat we meer dan vijfhonderd jongeren zullen aantrekken met de werving die wij kunnen ondersteunen tijdens de masterclasses en zakelijke coaching momenten. Hierin hebben we rekening gehouden met drie of vier jongeren per act. Naast alle artiesten die meedoen zijn de showcase en de optredende momenten door het jaar heen natuurlijk vrij toegankelijk voor publiek. Zo willen wij geïnteresseerden van Alkmaar en omstreken uitnodigen op toffe plekken waar jongeren normaal gesproken niet zo snel komen. Zo vergaren de vijf acts bereik en bekendheid. 

Hou de socials van Noorderwind in de gaten, binnenkort meer informatie!


Resultaat: Een coachingstraject, masterclasses, showcases en shows door heel Alkmaar
Fase: Uitvoerend