Heb jij ook een goed idee?

AlkmaarPlugged Live

AlkmaarPlugged is een Instagram platform dat fungeert als centraal informatiepunt voor de muziekscene in Alkmaar. Het biedt een overzicht van live muziek in en rond Alkmaar, waarbij de focus ligt op lokale bands en optredens. De oprichters – Bas de Groot en Jasper Does – zijn persoonlijk bekend met veel actieve muzikanten en delen hun kennis op het platform.

Bekijk hier het platform AlkmaarPlugged.

Het doel van AlkmaarPlugged is inmiddels groter dan een informatieve bron. Zij brengen de gefragmenteerde muziekcommunity van Alkmaar samen. Ook breid het platform de scene uit door mensen van buitenaf te informeren en de drempel te verlagen om te ontdekken wat de Alkmaarse scene te bieden heeft. Jasper en Bas zijn op zoek gegaan naar manieren om dit te doen. Het eerste seizoen van een serie interviews met lokale bands staat nu op AlkmaarPlugged. De reacties, interacties en meningen waren overweldigend positief. Ze zijn inmiddels bezig met de voorbereiding voor een tweede seizoen. 

De huidige scene zit echter wat hen betreft nog te veel onder de grond en online. Live muziek werkt verbindend en biedt de mogelijkheid om nieuwe connecties aan te gaan. AlkmaarPlugged wil graag iedereen betrekken bij de scene. Met het online platform zijn wij bezig met het opbouwen van een online community, deze groep willen wij graag fysiek bij elkaar brengen. Met AlkmaarPlugged live willen zij een duurzame bijdrage leveren voor community building voor de jongeren van Alkmaar.

Daarom willen ze AlkmaarPlugged naar een hoger niveau tillen door het online podium te vertalen naar een offline evenement. Daarom organiseerden zij AlkmaarPlugged Live op 29 februari 2024 in Podium Victorie. Het was een ongekend succes: de avond was strak uitverkocht! Er werd gecrowdsufed, gedanst, er was een moshpit en Bas en Jasper werden toegejuigd. Na deze fantastische avond wordt er alweer gewerkt aan een volgende editie. Stay tuned!

“Uit de scene, voor de scene.”


Resultaat: Een live muziek avond in Podium Victorie
Fase: Uitgevoerd