Heb jij ook een goed idee?

TAST

Met het dansproject TAST willen Ivana Berkhout en Florian Bart de creatieve geest van jongeren prikkelen. We willen jongeren hun omgeving laten ontdekken door middel van beweging, inzicht en aanraking en ze kennis laten maken met de verscheidenheid aan rollen binnen de kunst, cultuur- en ontwerpsector. 

Het dansproject TAST maakt deel uit van de moderne dansvoorstelling REFORMING TANGIBILITY, waarin Ivana en Florian de vervreemde relatie tussen de mens en diens omgeving belichten. De relatie tussen lichaam en lichaam, lichaam en object, lichaam en ruimte. De mens is de afgelopen decennia steeds verder van diens omgeving af gaan staan. Met een groeiende nadruk op het visuele aspect in onze bebouwde omgeving is er steeds minder aandacht en gevoel voor de fysieke en tactiele ervaring van een plaats of plek. Daarnaast zorgen onder andere digitalisering, individualisering, het vervagen van de gendernormen en als klapstuk covid voor een vooringenomen afstand tussen mensen. 

Ivana en Florian zien zowel in hun eigen generatie, maar met name in de generatie onder hen, een obsessie met het visuele en digitale, waar echt menselijk en fysiek contact steeds minder belangrijk of toegankelijk lijkt te worden. Daarnaast werkt de complexiteit van de wereld verlammend, met ontelbare mogelijkheden en keuzes waar jongeren voor komen te staan op hun weg naar volwassenheid. 

Met TAST willen zij jongeren inspireren en vooral ook stimuleren om zowel hun eigen omgeving als een vreemde omgeving te gaan proeven en ontdekken. Hoe verhoud je je tot die omgeving, wat vind je prettig, wat juist niet, wat zijn de consequenties van je bewegingen of acties binnen die omgeving? Waar gaat je creativiteit van aan? Wij geloven dat het bewust worden van je omgeving alleen maar kan door te doen!

TAST bestaat uit een reeks workshops die door heel Alkmaar plaats gaan vinden met jongeren uit de buurt. Daar gaan zij samen met jongeren op zoek naar manieren waarop wij mensen omgaan met vormen en ruimte. Tijdens deze workshops worden er ook jongeren gescout en gevraagd mee te doen met een jongerenvoorstelling in juni. Deze wordt door en voor jongeren gemaakt onder begeleiding van Florian, Ivana en een professioneel team.

Binnenkort meer over dit project!


Resultaat: Serie workshops met een afsluitende voorstelling
Fase: In uitvoering