KamerKunsten

Op 15 maart 2024 vond het evenement KamerKunsten plaats in de Buurtboerderij in Alkmaar.

Het concept was gebaseerd op het idee om huiskamers te transformeren tot mini-buurttheaters, waar diverse optredens plaatsvonden, variërend van muziek en theater tot spoken word en comedy. De stagiairs van STD Alkmaar deden een oproep voor artiesten en selecteerden vervolgens vijf jonge artiesten uit Alkmaar om op te treden. Door middel van flyeren in de buurt werden zowel huiskamers als talenten geworven, waardoor het festival een platform bood voor opkomende acts. Het bleek echter een te grote uitdaging om in een vrij korte periode huiskamers te vinden. Dus de buurtboerderij was zo fantastisch om de ruimte beschikbaar te stellen!

Met als doel lokale betrokkenheid te vergroten en saamhorigheid te stimuleren, bracht KamerKunsten bewoners, artiesten en bezoekers uit Alkmaar en omgeving samen. Het gratis huiskamerconcert had als specifieke doelgroep jongeren tussen 18 en 30 jaar, met als streven hun betrokkenheid bij de buurt te vergroten en nieuwe verbindingen te creëren. Van de ruim 60 bezoekers kregen de stagiairs positieve verhalen over de avond.

Dit initiatief werd mogelijk gemaakt door samenwerking tussen STAD Alkmaar en Theater de Vest, met als doel meer activiteiten voor jongeren in de buurt te organiseren. Het festival diende als een pilotproject voor toekomstige evenementen en werd georganiseerd als een laagdrempelige culturele ervaring, waarbij de cultuur van de buurt centraal stond.

De vijf fantastische acts waren: Anneleen, Anyone Can Play Radiohead, His merry prankster, The rocking angels en Zdenek. Dankzij hen was het een onwijs geslaagde en saamhorige avond!

Deel dit via:
benjamin