Heb jij ook een goed idee?

Prik ’t Parlement

Europese Verkiezingen: Stem op Donderdag 6 juni!

De Europese verkiezingen komen eraan! Op Donderdag 6 juni mogen we stemmen op wie ons land de komende vijf jaar in het Europees Parlement gaat vertegenwoordigen. Dit is een belangrijk moment voor ons allemaal.

Maar hoe bepaal je op wie je moet stemmen? Wie zijn de kandidaten en wat zijn hun plannen?

STAD Alkmaar introduceert Prik’t Parlement: een spel dat jou helpt om inzicht te krijgen in de verschillende partijen en hun standpunten. Elke partij heeft een bord met feitjes, gezichten en standpunten van lijsttrekkers, die je met klittenband kunt bevestigen. Zo krijg je een compact, overzichtelijk en duidelijk beeld van het Europees Parlement, en kun je weloverwogen je stem uitbrengen.

Met dit spel gaan we de straat op en testen we de kennis van de mensen in Alkmaar over het Europees Parlement. We spelen het spel op meerdere dagen op het station en bij het kerkplein.

Winactie

Om het spel nog leuker te maken, hebben we een winactie gekoppeld aan het spel. Door mee te doen maak je kans op een bedrukt product, zoals een T-shirt, een fles, sokken, stickers of een button.

Competitie

Wanneer de toeter afgaat, begint het spel. Twee deelnemers strijden vijf minuten lang om de meeste quotes, uitspraken en standpunten aan de juiste partijen te koppelen. Elk heeft een bord met standpunten. Na vijf minuten bespreken we kort alle antwoorden. Degene met de meeste juiste koppelingen wint een super cool T-shirt!

Waarom?

Jongeren zijn vaak minder bezig met politiek. Informatie over mogelijke vertegenwoordigers is vaak veel, onoverzichtelijk en ontastbaar. Juist voor jongeren is het belangrijk om bewust te zijn van de politieke keuzes en vertegenwoordigers, omdat het uiteindelijk om hun toekomst gaat.

Doe mee met Prik’t Parlement en maak een bewuste keuze bij de Europese verkiezingen!

Thema: Europese Verkiezingen
Resultaat: Quiz
Fase: In uitvoering