Heb jij ook een goed idee?

072 Out Loud – Editie 2

Joehoe! 072 Out Loud komt met een tweede editie. Het eerste jaar heeft zo goed uitgepakt dat het tijd wordt voor een tweede editie gevuld met optredens van dichters en singer-songwriters.

072 Out Loud is een idee van Elisa Lo-A-Njoe (18) en Saar Nijhuis (19).

In 2017 was de eerste editie in de Gasfabriek. Een jaar later is Saar geslaagd en heeft ze een tussenjaar genomen. Genietend op Madeira waar ze zich tot tourgids vormt. Elisa pakt de draad weer op en gaat eigenhandig verder met het concept.

Voor Elisa is schrijven een kunstvorm waarin zij haar gevoelens kwijt kan. Juist daarom vindt zij het zo jammer dat er weinig jongeren zijn die hiermee bezig zijn. Inmiddels heeft ze ontdekt dat er wèl jongeren zijn die van woord toveren houden, die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten en om te performen. Voor Elisa reden genoeg om een creatieve middag te organiseren.

072 Out Loud is voor jonge woordkunstenaars. Dat betekent dat man en vrouw, dichters en kunstenaars, ervaren artiesten en amateurs elkaar op het podium van 072 Out Loud treffen. Zij hebben allemaal een ding gemeen: een passie voor taal.

Tijdens dit evenement creëren jonge taaltalenten uit Alkmaar en omstreken een divers programma vol taal, inspiratie en creativiteit. Verschillende vormen van taalkunst, zoals spoken wordt, proza, poëzie, rap, comedy en theater krijgen een podium maar er is ook genoeg ruimte voor improvisatie. Met 072 Out Loud beleven jonge taalliefhebbers op een moderne en laagdrempelige manier een creatieve ervaring, waardoor het publiek met veel inspiratie naar huis gaat. Dit om aan te tonen hoe tof taal is!

072 Out Loud zal op 30 juni 2019 plaats vinden in Spotlight.

Ben je nieuwsgierig geworden? Check dan hier alvast de Instagram!


Fase: Voorbereidingsfase