Heb jij ook een goed idee?

Burn it on

Het project Burn it on wordt gerealiseerd door Anne Behrendt, 23 jaar. Anne woont in Alkmaar en is momenteel bezig met het afronden van haar hbo-studie. Op haar 22e kreeg zij een burn-out. Het begon op haar 18e met paniekaanvallen en drie jaar later begon ze ook fysieke verschijnselen te krijgen. Vaak ziek en vermoeid, iets wat niet bij een twintiger past. Op een gegeven moment kon ze niet meer. Ze moest noodgedwongen stoppen met haar werk, haar studie stond on-hold en haar sociale leven liep niet meer zoals vroeger.  Ze was opgebrand en haar omgeving begreep hier weinig van. Om meer begrip te creëren voor burn-outs onder jonge mensen wil Anne het evenement Burn it on organiseren. 

Tijdens het ziekteproces van haar burn-out merkte Anne dat er veel onbegrip was in haar directe omgeving. “Waarom kan je wel naar een verjaardag, maar niet werken”. Tussen al die ambitieuze twintigers stond Anne stil. Pijnlijk voor Anne, maar soms ook onbegrijpelijk voor leeftijdsgenoten. Terwijl Anne haar vriendinnen aan hun carrières begonnen, had Anne moeite met een boodschappenlijstje onthouden. Dit frustreerde enorm en die frustratie kon zij lastig kwijt in haar omgeving. Zij begrepen haar frustratie wel, maar echt begrijpen wat het is om niet meer normaal boodschappen te kunnen doen als twintiger; dat is moeilijk voor te stellen. Anne stond er alleen voor en dat zorgde voor eenzaamheid en veel druk en stress. Om dit bij andere jongeren met een burn-out te voorkomen en om het begrip ‘burn-out’ vatbaar te maken voor leeftijdsgenoten en naasten; wordt Burn it on georganiseerd. 

Burn it on is een avond voor twintigers met een burn-out en hun naasten. Tijdens het event krijgen naasten een kijkje in het hoofd van de jongere met een burn-out. Zo spreken er jonge ervaringsdeskundige op het event en is er een chaoskamer die weergeeft hoe het is om een burn-out te hebben. Daarnaast komt er gelegenheid waar professionals op een toffe en creatieve manier hun behandelmethodes kunnen presenteren. Dit allemaal om naasten meer bewust te maken van de ziekte. Hierdoor ontstaat er meer begrip voor de jongere en wordt er druk van de schouders van de jongere gehaald door de naasten. Door het evenement snappen de naasten beter wat het is om een burn-out te hebben en kunnen zij ook beter hulp bieden tijdens het ziekteproces. 


Resultaat: Een tof event om meer begrip te creëren voor jongeren met een burn-out
Fase: Conceptfase