Heb jij ook een goed idee?

Chair me up!

De kroegen en clubs mogen door de versoepelingen straks eindelijk weer open. En daar is iedereen onderhand wel aan toe. Een avondje stappen met je vrienden en vriendinnen, dat voelt toch al jaren geleden. Toch ervaart niet iedereen uitgaan op dezelfde manier. Veel jongeren worden niet met respect behandeld en zijn niet bewust bezig met bijvoorbeeld de drankhoeveelheden. Dit initiatief is bedoeld voor alle jongeren tussen de 18 en de 25 die staan te poppelen om weer uit te gaan. Nu de versoepelingen doorzetten is het een mooie kans om het nieuwe uitgaan te introduceren. Jongeren bewust maken van wat wel en niet kan en dat uitgaan het leukst is op een veilige en respectvolle manier.

Om meer aandacht te genereren voor het onderwerp veilig uitgaan, gaan wij een gedecoreerde stoel/ troon in Alkmaar zetten om op een uitnodigende manier jongeren aan te trekken. Tussen 20.00 en 22.00 uur zal er in het weekend uitgaand publiek zijn die wij op een ludieke manier gaan interviewen.

Er wordt een online campagne uitgevoerd via verschillende sociale media kanalen o.a YouTube, Tik Tok en Instagram. Door op een speelse manier te filmen en interviewen blijft het toegankelijk en interessant voor jongeren om te kijken. Natuurlijk zullen de vragen wel op een serieuze en zorgvuldige manier gebracht worden, zo blijft er een voorlichtende ondertoon.

Jongeren nemen plaats op de stoel en delen hun ervaring en mening. Dit wordt gefilmd en met toestemming op verschillende sociale media geplaatst. Hiermee hopen we veel jongeren te bereiken die na de lock down weer uit willen gaan. En via deze weg hen bewust maken dat er nare situaties kunnen ontstaan en hoe die te voorkomen.

Om de video’s meer publiciteit te geven gaan we proberen om lokale ondernemers in Alkmaar te betrekken. Daarnaast willen we zorgen voor gepaste nazorg en een serieuze toon. Hiervoor willen wij samenwerken met partners als CCV, Unity en Jelinek. Dit kan dan bijvoorbeeld via een link die hen doorverwijst voor meer informatie.

Voor de promotie van de online YouTube serie willen wij de ludieke stukjes op TikTok en Instagram zetten.

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Thema: Veilig Uitgaan