Heb jij ook een goed idee?

Music United

De twintigjarige Gregory uit Alkmaar is wild van muziek. Hij luistert, produceert en ademt muziek en gebruikt dit als uitlaatklep voor zijn problemen. Helaas vind hij dat we in deze huidige nog weinig tijd en ruimte hebben om echt samen muziek te maken en daarom bedacht hij: Music United. 

Music United! is een collectief van jonge artiesten en muzikanten uit Alkmaar en omstreken. Ze streven allemaal hetzelfde doel na: Doormiddel van de gezamenlijke creativiteit een geweldige show in elkaar zetten. Dit doen ze met behulp van coaches en experts. Het is een creatieve broedplek met de nadruk op de diversiteit tussen genres. De jongeren krijgen hier de tijd en ruimte om met elkaar oefenen, te discussiëren en te experimenteren met/over muziek. Deze groep zal niet alleen elkaar beter leren kennen, ook zullen zij hun eigen kwaliteiten en talenten leren te gebruiken. Music United! fungeert hier als begeleiding om te zorgen dat alles in juiste banen verloopt, wel berust het hele project op de inzet van de jongeren.

Met de komst van sociale media en de groeiende mate van afhankelijkheid van het internet, raken steeds meer jongeren afgezonderd. Erkenning van hun bestaan uitgedrukt in het aantal volgers, en zelfwaarde vertaalt in likes. Deze explosie van vooruitgang die we sinds het nieuwe millennium meemaken heeft voordelen en nadelen. Een van de voordelen is dat het steeds toegankelijker wordt voor jongeren die met weinig middelen zitten om hunzelf uit te drukken en hun verhaal de wereld in te sturen. Een van de nadelen is dat deze onafhankelijkheid ook kan betekenen dat je simpelweg niet meer weet hoe je in aanraking moet komen met andere artiesten om creativiteit te delen en gedachten uit te wisselen, of dat je nooit hebt geweten hoe speciaal het is om samen muziek te maken, wat allemaal terugslaat op de voorgenoemde afzondering.

We zijn op zoek naar jonge artiesten en muzikanten uit de regio Alkmaar die gemotiveerd zijn om de verbinding op te zoeken en met leeftijdsgenoten een project in elkaar te zetten. Deze jongeren zijn tussen de 16-25 jaar, hebben enige ervaring en een hoop affiniteit met muziek. Wij maken geen onderscheid als het aankomt op genre, smaak, overtuiging of het ontbreken van een overtuiging, afkomst en geaardheid. Elke gemotiveerde jongere van 16-25 uit Alkmaar en omstreken mag zich aanmelden.

Hiermee probeert Gregory zijn uiteindelijke doel te bereiken: Het stimuleren van creatieve ontplooiing en verbintenis brengen onder de artiesten in Alkmaar en omstreken, daarbij komende het helpen van artiesten bij het opbouwen van een netwerk en daarmee ondernemerschap stimuleren.

Image by Gregory Chong


Fase: Voorbereidingsfase