Mentaal CentraalHeb jij ook een goed idee?

Mentaal Centraal – Editie 2

Jaaaa! Het is zo ver, Mentaal Centraal krijgt een tweede editie! Na groot succes van vorig jaar hebben Mitzi en Evi besloten om Mentaal Centraal 2019 te organiseren.

Mitzi en Evi hebben vorig jaar de eerste editie van Mentaal Centraal opgezet. Een dag waarbij alles voor een positieve vibe zal zorgen. De bezoeker kon toen genieten van muziek, workshops, de heerlijke locatie op Stadsstrand de Kade en nog veel meer leuke activiteiten.

Na Mentaal Centraal 2018 waren de mensen zo enthousiast dat er veel vraag was voor een volgende editie. Dit vonden de dames van Mentaal Centraal zo leuk dat ze nu daadwerkelijk kunnen zeggen dat het ook echt gaat gebeuren. In de nazomer van 2019 staat Mentaal Centraal weer op Stadsstrand de Kade.

Mitzi en Evi zijn meerdere malen in behandeling geweest voor hun eetstoornis en depressie en hebben de nodige dingen meegemaakt tijdens hun behandeltrajecten. Tijdens hun laatste opname leerden zij elkaar kennen en ontstond daar een mooie vriendschap. Momenteel gaat het goed met de twee organisatoren en besloten zij een positieve draai te geven aan hun verleden.

Door hun eigen historie weten de organisatoren dat veel leeftijdsgenoten worstelen met mentale problemen. Zij willen jongeren en volwassen uit hun omgeving samenbrengen zodat er ruimte is om elkaar te ontmoeten en hier mogelijk over te praten. ,,We doen geheimzinnig over depressie en alles daaromheen, maar veel meer jongeren en volwassenen kampen met dit probleem. We zouden daar niet zo moeilijk over moeten doen.”, zegt Mitzi.

De volgende editie beloofd weer een geweldige dag te worden die je niet snel zal vergeten. Zorg dus dat je erbij bent!

Benieuwd hoe de vorige editie eruit zag? Check dan nog even de aftermovie.

Featured image by Jelmer Verboom, via