Heb jij ook een goed idee?

Youth Pride Poster Campagne

Van 27 tot 30 mei kleurt Alkmaar weer in de kleuren van de regenboog. Jaarlijks wordt de acceptatie van de LGBT+ community groots gevierd in Alkmaar. Daan Hin kwam bij STAD om te kijken of hij dit jaar ondanks de corona maatregelen toch iets kon doen vanuit de jongeren beweging van Pride Alkmaar. Hij bedacht een Youth Pride poster campagne.

Een foto tentoonstelling met portretten en achterliggende verhalen over kleurrijke LGBT+ personen uit Alkmaar. Met de fototentoonstelling hoopt hij dat kinderen en jongeren zichzelf herkennen in de jongens en meisjes op de poster. Door meer informatie te geven wilt hij meer begrip brengen voor de LGBT+ gemeenschap. En hij hoopt met de campagne LGBT+ jongeren meer met elkaar in contact te brengen en hierdoor een stukje eenzaamheid op te heffen.

De foto tentoonstelling wilt hij laten zien door middel van grote zogenoemde Lollipop borden op Canda plein. Zie onderstaand. Er worden 7 grote staande posters achter elkaar gezet. Op de voorkant komt een foto van één van de LGBT+ personen en op de achterkant een verhaal over deze jongeren. Het verhaal zal worden opgeschreven door een LGBT+ schrijver en de foto’s zullen door een LGBT+ fotograaf worden gemaakt. 

Verder wilt hij een QR code op de poster plaatsen zodat de voorbijgangers die een connectie zoeken of die extra hulp kunnen gebruiken het lokale netwerk kunnen vinden. Voor alsnog wilt hij een QR code plaatsen die de mensen doorstuurt naar de website van COC Noord-Holland Noord, die een pagina gaan maken waar mensen alle regionale initiatieven kunnen vinden.

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Fase: voorbereidingsfase