Slimpact

We zijn allemaal jong geweest, maar weet jij nog hoe je toen naar het leven keek? Wat je als kans zag en wat als probleem? Kun je je nog herinneren hoe je je zorgen kon maken om zaken die nu onbelangrijk lijken? En anderzijds, hoe heerlijk ongecompliceerd je soms juist in het leven kon staan? 

In 2019 zijn we gestart met Slimpact: jongeren en stagiairs van STAD zetten hun denkkracht in om maatschappelijke thema’s te bespreken en oplossingen uit te werken tot creatieve, innovatieve producten. De jongeren werken vanuit Haarlem, Alkmaar, Leiden, Utrecht, Delft en het Gooi. Elke maand wordt er een nieuw thema behandeld. Deze thema’s lopen uiteen van verslaving tot vluchtelingen of van ID-fraude tot jonge mantelzorgers. Hieronder vind je alle thema’s die afgelopen periode zijn behandeld.

Behalve creatief, innovatief en koploper op het gebied van nieuwe media, zijn jongeren dé enige echte expert op het gebied van jongeren zelf. Slimpact is de perfecte tool om voor top-down geformuleerde vraagstukken, bottom-up oplossingen aan te dragen.

Slimpact – Waarom het werkt
Met onze werkwijze laten wij jongeren volledig vrij in hun brainstorm, zodat zij de onderwerpen zelf met een creatieve wendingen eigen kunnen maken voor de doelgroep. Doordat jongeren deze (soms ingewikkelde) thema’s op hun eigen creatieve manier behandelen, worden blinde vlekken in beleid en strategie ontdekt en ontstaan er bijzondere en verfrissende resultaten. Hierdoor worden nieuwe probleem aangekaart informeren zij leeftijdsgenoten en bieden dé oplossing voor de toekomst.

Wil je meer weten over partnerschap of Slimpact, neem dan contact op met Mira.